Tippek egy pihentető nappali kialakításához

ls angela sarokkanapé

Kövesse praktikus és egyszerű tanácsainkat egy olyan pihentető nappali létrehozása érdekében, ahol lazíthatunk, pihenhetünk és élvezhetjük a minőségi időt. Ha tippeket keres egy relaxációs zóna kialakításához otthonában, akkor jó helyen jár!

Ma már elengedhetetlen, hogy otthonunkban legyenek olyan pihentető terek, amelyek lehetővé teszik, hogy kipihenjük magunkat egy fárasztó munkanap után, és megszabaduljunk a stressztől.

Mi lehet jobb módja a kikapcsolódásnak, mint a nappali kialakítása oly módon, hogy különleges pillanatokat tölthessünk el családunkkal és barátainkkal?

Tanácsok egy pihentető nappali kialakításához

Bár hihetetlennek tűnik, de a nappali relaxációs zónává alakítása befolyásolja fizikai és érzelmi egészségünket. Függetlenül attól, hogy a kutatások alátámasztják-e ezt, azonnal észre fogjuk venni, hogy ez a tér teljesen más érzést kelt bennünk, ha új köntösbe öltöztetjük.

Ezért fontos, hogy fontoljuk meg ezeket a tippeket, azonban a személyes érintést soha ne hagyjuk figyelmen kívül. Soha nem szabad elfelednünk, csak mi tudjuk, hogy mitől fogunk tudni ellazulni, és mitől lesz jobb a közérzetünk.

Élvezzük a természetes fényt

Hozzuk ki a legtöbbet a nappaliba beáramló természetes fényből. Húzzuk szét a függönyt, és élvezzük a természetes megvilágítás előnyeit! Tanulmányok bebizonyították, hogy a természetes fény szabályozza a biológiai funkciókat, elősegítve a különböző testi folyamatok lehető legjobb működését. Ezenkívül befolyásolja a hangulatot azáltal, hogy serkenti a szerotonin termelését.

hugo monolith
Kép forrása: Kanape-shop.hu / LS Hugo kanapéágy

Sőt, egyes tanulmányok kimutatták, hogy a természetes fény segíthet megelőzni a neurodegeneratív betegségeket. Ez tehát több, mint dekoratív ajánlás.

Nyugtató színek alkalmazása

Egy másik javaslat egy pihentető nappali létrehozása a festék színeivel kapcsolatos. Amint azt a színpszichológiával kapcsolatos különböző kutatások bizonyítják, a színek befolyásolják az érzelmi szempontokat is.

Például a fehér szín szorosan kapcsolódik a tisztasághoz, a békéhez és a a pozitivitáshoz, mely összefügg az elme megtisztulásával is. Ezért egy pihentető helyiségben uralkodó színnek tekinthetjük.

Nappali textíliák

A nappali pihentető térré tételéhez hozzátartozik, hogy azt úgy alakítsuk át, ahol igazán szeretnénk minőségi időt eltölteni. Ehhez különféle dekorációs textileket használhatunk, például dekor párnákat és puha takarókat az ágyazható sarokkanapén, valamint csodálatos szőnyegek széles kínálatából választhatunk. A textíliák használata igen egyszerű módja a nappali díszítésének, főleg, ha az egy kicsit hideg.

Így nemcsak pihentető lesz a nappalink, hanem arra is ösztönöz, hogy ott töltsük az időt, élvezzük az érdekes könyvet, vagy gondoskodjunk a növényeinkről.

flavio uform fresh
Kép forrása: Kanape-shop.hu / LS Flavio U alakú kanapé

Legyenek növényekeink és virágok

Szívjuk fel a szobanövények életerejét és frissességüket. Választhatunk virágos vagy virág nélküli növényeket, és akár többféle fajtát is kombinálhatunk nappalinkban. Amellett, hogy kellemes érzésekkel örvendeztetnek meg minket, a róluk való gondoskodás, jó közérzetük garantálása sokszor terápiának is számít.

Valójában a növénygondozáshoz kapcsolódó úgynevezett kertészeti terápia széles körű egészségügyi előnyökkel jár. Megfigyelésekkel alátámasztott tanulmányok bizonyítják például hozzájárulásukat a pszichológiai és fizikai jólétünkhöz. Tehát ne habozzunk! Néhány növény beszerzése biztosan pihentetőbbé teszi nappalinkat!

Díszítsünk gyertyákkal

A gyertyák gyönyörű díszítőelemek, amelyek melegebbé és nyugodtabbá teszik a belső tereket. Használjuk ki az alkalmat, és tegyünk néhányat a kanapé melletti kiasztalra, a dohányzóasztalra vagy arra a komódra, ahová a növényeket elhelyeztük.

A gyertyák nemcsak pénztárcabarát megoldás, hanem a stílusunknak megfelelően variálhatjuk is őket. Akár olyan illatos gyertyát is választhatunk, amelynek esszenciája a legjobban tetszik, és amely igazán ellazít.

Kerüljük a rendetlenséget

Ez az egyik legfontosabb tanács a pihentető nappali kialakításához. A rendetlenség megtöri minden tér harmóniáját, és mindenhez hozzájárul, csak a pihenéshez nem. Éppen ellenkező hatást érhetünk el vele, fokozhatja a stressz és a túlterheltség érzését.

ls scandi sarokkanapé
Kép forrása: Kanape-shop.hu / LS Scandi sarokkanapé

A dolgokat igazán akkor élvezhetjük, ha azokat mindig a helyükön, tisztán és csillogóan tartjuk. Legyen mindig a lehető legrendezettebb legyen a szobánk, és ekkor mindig tudni fogjuk, hol vannak a könyveink, a gyertyáink és a takaróink, mely hozzájárul egy nyugodt légkörű meghitt tér megteremtéséhez.

További tippek egy pihentető nappali kialakításához

Ezekkel a tippekkel könnyebb lesz mindent átalakítani egy pihentető nappali kialakításához. Extra tippként javasoljuk a könyveket! Helyezzünk el egy könyvespolcot a szoba méretének megfelelően, és mutassuk meg azokat a könyveket, amelyeket a legjobban szeretünk, vagy tegyük ki azokat a könyveket, amelyek segítenek menedéket keresni a nyugalom keresésében.

Kövessük megérzéseinket, és adjuk meg magunknak azt a luxust, hogy ízlésünk szerint dekoráljunk, beleértve az összes hasznosnak tartott tippet. Ne felejtsük el a zenét sem. Időről időre üljünk le a nappaliban, és élvezzük a tenger moraját vagy az eső hangját, hogy kikapcsolódjunk.

Képek forrása: Kanape-shop.hu

Hirdetés (X)