Tedd igazán stílusossá otthonod lakberendezési kiegészítőkkel!

lakberendezési kiegészítők

A lakberendezési kiegészítőkkel tudod teljessé és otthonossá varázsolni lakóhelyed. A meglévő bútorokat bármikor feldobhatod egy-egy új darabbal, melyek stílusukkal friss hangulatot hozhatnak a lakásba.

Otthonod szinte valamennyi helyiségét díszítheted valamilyen aprósággal. Számtalan dekorációs kiegészítő található meg a mömaxnál is, ahol lehetőségünk van akár a teljes lakás berendezésére, így tökéletes egyensúlyt alakíthatunk ki az egységes dizájnnal.

A kellemes összhang és harmónia megteremtése érdekében válasszunk ki egy stílusirányzatot, melynek színeit, formáit felhasználva válogatjuk össze a kiegészítőket. Nézzük, mire kell ügyelnünk, amikor újabb tárgyak beszerzését tervezzük.

Színpaletta

A lakásban található berendezések, textilek és falszínek összhangjának eléréséhez készítsünk egy színpalettát, mely az általunk választott stílushoz passzol. Először is döntsünk a fő színekről, ezek lesznek a meghatározó alapárnyalatok. Amennyiben csak kiegészítőket szeretnél beszerezni, akkor a meglévő falszíneket vedd alapul.

Legyen egy kontrasztos színed, mely jól kiemelkedik az alapárnyalatok közül, például egy fehér alapú színpalettához jól illik az élénkpiros vagy a sötétzöld. A díszpárnák, képek, egyéb díszek készülhetnek ezekkel a színekkel. Vizuálisan is megjelenítheted magadnak a színpalettádat számítógépen grafikus programmal, vagy néhány színes ceruza segítségével. Így könnyebben elképzelheted majd a végeredményt.

Rugalmasság

Érdemes törekedni a rugalmasságra, mely nemcsak a bútorok kiválasztására összpontosulhat, hanem a kiegészítők terén is váljon láthatóvá. Régen is szokás volt az évszakok változásával lecserélni a drapériákat, a párnahuzatokat, miért ne változtathatnánk most is ezeken, akár havonta.

A téli hónapokban inkább a földszínek és a meleg textúrájú anyagok teszik hangulatossá az otthonunkat. A kellemes tapintású szőrmék, puha, meleg takarók a hűvös napokon hívogatóak, míg a lágy, világos színű textilek inkább a tavasz és a nyár kedvelt elemei. Ne ragadjunk le egy stílusnál hosszú ideig, a dekorációval könnyen tudunk új hangulatú környezetet teremteni.

Egyedi darabok

Sokan ódzkodnak az egyedi, kézműves tárgyak használatától. Egyes elemek túlzottan elvonhatják a figyelmet a helyiség összképéről. Ha azonban a választott kiegészítő abszolút az egyéniségünket tükrözi, ne féljünk alkalmazni és helyezzük jól látható helyre a lakásban. Akár a megvilágítással tudod fokozni a látványt, például egy spotlámpával fókuszált fényt irányíthatsz a kiemelt tárgyra.

A saját készítésű vagy vakációról hazahozott emlékek eklektikus hatást kelthetnek a hozzád érkezőkben. Próbáld ezeket a tárgyakat egyfajta rendszer szerint elrendezni, így a színekkel, formákkal játszva teheted tökéletessé az összhangot. Fontos, hogy saját ízlésed tükröződjön és szeresd a látványt, ami eléd tárul.

Hirdetés (X)