Te mit kezdesz a leiratkozókkal?

leiratkozó

Tételezzük fel, hogy pontosan tisztában vagy azzal, hogy az e-mail marketing mennyire fontos napjainkban is. Bár sokan azt hitték, hogy a közösségi platformok térnyerésével jelentőségét veszti a hírlevelezés, ez azonban korántsem így van.

Amikor a feliratkozók szerzése a kérdés, akkor rengeteg tippet, tanácsot találhatsz a világhálón. Ugyanakkor a leiratkozással kapcsolatban már merőben más a helyzet.

Alig foglalkoznak vele a marketingszakértők, így a cégvezetők is gyakran félvállról veszik a kérdést. A Klikkmarketing eseti konzultációját igénybe véve te magad is meggyőződhetsz arról, hogy nem muszáj szó nélkül elengedni azt, akiért korábban megdolgoztál. Mai írásunkkal egy kis bepillantást nyerhetsz abba, mit tudsz tenni, hogy a leiratkozó mégis maradjon!

Ha rákattint a rettegett gombra…

Te mit teszel azzal, aki szeretne leiratkozni a hírleveledről? Eddig két véglet volt tapasztalható: vagy figyelmen kívül hagyod (szerencsére ez már nagyon régóta törvénybe ütköző, mellette pedig roppant kontraproduktív is), vagy egyszerűen elengeded a kezét, és egy gombnyomással meg is szakítja veled a kapcsolatot.

A kettő között megint csak van arany középút, méghozzá egy leiratkozóknak szánt utolsó e-mail formájában. Ennek a levélnek persze tömörnek és informatívnak kell lennie, itt már nincs idő a litániára, az utolsó szalmaszálba kapaszkodsz!

Mutatjuk is, hogy mit és hogyan érdemes küldeni, hogy megments akár csak egy embert is!

Mi szerepeljen az elbocsátó, szép üzenetben?

Fontos, hogy megkérdezd, miért szeretne leiratkozni. Ezt inkább feleletválasztással tedd meg, ne várj a leiratkozótól túl sok eneregiabefektetést. Mindenképpen vedd bele a véletlenszerű leiratkozás lehetőségét is, hiszen erre is akad példa.

Ezzel együtt érdemes felajánlani, hogy akár maradhat is, vagy a későbbiek során is visszatérhet!

Természetesen jó, ha a leveledben elhelyezel egy olyan videót, cikket vagy egyéb információt, ami miatt esetleg észbe kap, hogy nem szeretne lemaradni az ilyen hírekről!

Végezetül fontos a hangnem: semmiképp se játszd a sértődöttet, ebben semmi személyes nincsen, nem személy szerint neked szól a leiratkozási szándék. Ezzel együtt, ha kedvesen, a témának megfelelő egymondatos jókívánsággal köszönsz el, akkor nagyobb eséllyel bírod maradásra vagy visszatérésre a távozni szándékozót!

Ne hagyd szó nélkül elmenni!

A legrosszabb tehát, amit tehetsz, nem más, minthogy égbe emelt kézzel azt mondod: “Rendben, iratkozz csak le.”

Ha viszont a fentebbi tanácsokat megfogadod, és időt szánsz arra, hogy megírj egy, a speciálisan a leiratkozási szándékot jelző feliratkozóknak szóló levelet, akkor garantáltan nem fogsz minden leiratkozót elveszíteni.

Lesz, aki mégis a maradás mellett dönt, sőt, olyan is, aki bár az adott pillanatban búcsút int neked, később mégiscsak visszatér. A lényeg, hogy a legutolsó levéllel is pozitív benyomást kelts, hogy jó szájízzel távozzon a leiratkozó, és legyen kedve később visszatérni!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)