Tanulj hasznos dolgokat, hogy előreléphess a munkádban!

tanulás

Az élethosszig tartó tanulás fogalma mára már közismert. Számos ember fordít gondot arra, hogy folyamatosan képezze magát, tanuljon valami hasznosat, ami a munkájában is segítheti, de a magánéleti céljaira is hatással lehet.

A thebrightacademy.hu MS Excel online tanfolyamot is indít például, ami elsőre szokatlannak tűnhet, hiszen a táblázatkezelést az iskolában is tanítják. Ám a fiatalon szerzett ismeretek gyakran elvésznek, mindig szükség lehet tudásunk frissítésére. Ezért is érdemes többek közt beiratkozni egy ilyen képzésre.

Mit tanítanak az MS Excel online tanfolyamon?

A The Bright Academy minden képzése online zajlik, ki sem kell mozdulnunk tehát otthonról, ha tanulni szeretnénk. Haladhatunk a saját tempónkban, a tanfolyamok anyagai ugyanis korlátlanul elérhetők.

Nincs ez másképp az Excel képzés esetében sem, itt is szöveges és videós leckék vannak, és ábrák, grafikonok is segítenek a tananyag elsajátításában. A tematika logikusan épül fel, több modulból áll. Ezek a következők:

  • A munkafüzetek – létrehozás és mentés
  • Adatok bevitele és a cellák formázása, sorok és oszlopok beállításai
  • Munka a képletekkel – egyszerűbb és összetett képletek, függvények
  • A diagramok használatának módja
  • A munkafüzetek nyomtatása és a fontosabb billentyűparancsok

Már e rövid felsorolásból is látható, hogy az iskolában nem tanítottak meg mindent a témáról, vannak olyan részek, amelyekre megéri fókuszálni. Melyikünk tudna anélkül kimutatást készíteni, átlagolni, adatokat szűrni, hogy ne ismerné a megfelelő függvényt hozzá?

Hogyan tudnánk látványos ppt-t létrehozni egy értekezletre a diagramtípusok ismerete nélkül? Bizony, még azoknak is van tanulnivalója e téren, akik amúgy jól kezelik a táblázatokat.

Milyen munkakörökben lehet hasznos az MS Excel ismerete?

Kevés olyan munkakör van, ahol ne jönne jól a táblázatkezelő használata. Bár sokan a Wordben, azaz a szövegszerkesztőben próbálják megoldani a feladataik nagy részét, azonban az Excel számos esetben hatékonyabb.

Listakészítéshez, statisztikák előállításához elengedhetetlen ez a felület, de akkor is jól jön, ha például adatokat gyűjtenénk össze egy helyre. Titkárnőknek, asszisztenseknek nagyon nagy segítség mindez.

Könyvelők, tanárok, pályázatírók – csak még néhány további példa arra, kik használják ki legjobban az Excel előnyeit. Ha profibb módon szeretnél dolgozni a programmal, jelentkezz a tanfolyamra!

Otthon is hasznos a táblázatkezelő

Magánemberként is élhetünk a lehetőséggel, ami az alkalmazást illeti. Egy Excel-táblába beírhatjuk családtagjaink születési adatát, telefonszámát, e-mail-címét, így egy helyen lesz minden.

Feljegyezhetjük benne a kiadásainkat, bevételeinket, ezeket csoportosíthatjuk is. Hó végén, év végén pedig készíthetünk az adatokból egy kimutatást – talán mi is meglepődünk, mennyi mindenre költöttünk. Így a későbbiekben tudatosabban szervezhetjük az életünket.

Hasznos tehát az MS Excel online tanfolyam több okból is: a részletekről érdeklődj a The Bright Academy honlapján!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)