Nyom a cipőd? Ezért éri meg azonnal váltani!

kényelmetlen női cipő

A nem megfelelő vagy esetleg rosszul illeszkedő cipők hosszabb távon súlyos károsodásokat okozhatnak a lábfejeknél. Sok esetben köröm elváltozás alakul ki, amelyeket mindenképpen kezelni kell, hiszen károsíthatja a körömágyunkat is. Ezek a problémák nem fognak maguktól megszűnni.

Pontosan milyen elváltozás várható rossz lábbeli viselése esetén?

Szoros lábbeli esetén az érintett ujjak nyomásnak lesznek kitéve, ezáltal a köröm belenő a körömágyba. Ez az elváltozás kellemetlen és fájdalmas is. Mivel állandó nyomás alakul ki, ezért a körmök előbb vagy utóbb begyulladhatnak.

Ha nem kezeljük, akkor a körmök le is eshetnek, deformálódhatnak vagy megvastagodhatnak, berepedezhetnek, illetve egyéb sérülések is keletkezhetnek rajtuk.

A laza lábbeli miatt a lábujjaink mozognak, a cipő sérülést okoz és legrosszabb esetben még a körmünket is el kell távolítani. A körmök gombás fertőzésére szintén számíthatunk a rossz minőségű lábbeli miatt.

Túl szoros cipő esetén a lábujjak összenyomódnak és így könnyebben megizzadnak, amely tökéletes táptalajt nyújt a gombáknak. A gombás fertőzés kellemetlen viszketéssel és fájdalommal is jár.

Mit takar a körömszabályozás?

körömszabályozás egy rendkívül modern eljárás a beteg körmök kezelésére. A kezelést képzett pedikűrös szakember végzi, ezzel otthon nem is szabad próbálkoznunk. Speciális tudás szükséges ahhoz, hogy a szabályozásra megfelelően reagáljanak a körmök.

Az innovatív podológiai eszköz lehetővé teszi, hogy a műtétet elkerüljük. A kezelés során a szakember egy dróthajlító eszközzel a drótot a kívánt formára hajlítja, majd rögzíti a köröm felszínén egy speciális UV fény hatására megkötő anyaggal.

A szakemberek gyakorta választják az Arkada termékeket, hiszen egy nagyon megbízható és minőségi termékcsaládról van szó.

Milyen termékeket szerezzünk be a lábápoláshoz?

Ha már előrehaladott stádiumban van bármelyik elváltozás, akkor a pedikűrös szakszerű kezelése után mi magunk is segíthetjük a gyógyulást. Az olajjal például fertőtleníthetjük lábunkat, így elkerülhetjük a későbbiekben a gombás fertőzések kialakulását.

Ha túl száraz a bőrünk, akkor használhatunk regeneráló krémet a mielőbbi gyógyulásért. Láthatjuk, hogy nagyon sokat tehetünk lábaink egészségéért, csak egy kis odafigyelésre és egy minőségi cipőre van szükség.

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)