Néha muszáj kompromisszumot kötni!

kereskedelem

Gyerekként mindenkinek megvan az álma, hogy milyen munkát szeretne végezni. Legtöbben tanárok, orvosok, űrhajósok, mozdonyvezetők, esetleg kertészek szeretnének lenni.

Aztán persze az élet a legtöbb esetben felülírja ezeket az ábrándokat, a tanulmányi eredmények, sőt, sokszor a szülői nyomás is más irányba tereli a gyermekeket, mint amerre maguktól mennének szívük szerint.

Ez persze valahol nagyon szomorú, ugyanakkor ma már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akár felnőttként is válthatunk: kitanulhatunk egy új szakmát, megvalósíthatjuk gyerekkori álmainkat – itt már minden csak rajtunk múlik, nem szól bele a döntésünkbe senki!

Akár ugródeszkának is tökéletes!

Amennyiben úgy határozunk, hogy valami teljesen másba szeretnénk fogni, mint amivel eddig foglalkoztunk, akkor minden bizonnyal rengeteg tanulás vár ránk. Ehhez érdemes olyan munkát keresni, többek között akár a https://debrecenallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites oldalán, ahol kisebb a felelősség, rugalmas a munkavégzés, és nem vonja el a figyelmünket a tanulásról.

Ilyen többek között a klasszikus eladói állás: akár dohányboltban, akár drogériában, akár élelmiszerboltban helyezkedünk el, jóval könnyebb dolgunk lesz, mint ha az eredeti szakmánkban maradnánk. Ez utóbbit ugyanis feltehetően már nem olyan nagy lelkesedéssel végezzük, és az, ha nyögvenyelősen járunk munkába, minden hétköznapunkat megmérgezi.

Ilyenkor érdemes olyan köztes munkát vállalni, amely segít a távlati célunk elérésében.

Egyéb kompromisszumokat is köthetünk!

Akadnak persze olyan álmok, amelyeket kénytelenek vagyunk elengedni akár életkor miatt, akár a tanulmányi nehézségek miatt. Így többek között nehezebben válunk állatorvossá, míg egy állateledel szaküzletben egyszerűen vállalhatunk munkát.

Vagy esetleg nincs alkalmunk arra, hogy hosszú éveket szenteljünk annak, hogy szemészek, esetleg környezetmérnökök legyünk. Akkor akár elhelyezkedhetünk optikai tanácsadóként vagy épp kertészeti árudai dolgozóként is.

A téma ezekben az esetekben is megmarad, vagyis azzal a területtel foglalkozhatunk, ami érdekel, mégha nem is abban a munkakörben, amit eredetileg megálmodtunk magunknak.

Az ehhez hasonló kompromisszumok gondos megfontolást igényelnek, hiszen nem lehet minden nap karriert módosítani.

A portál, ahol mindent megtalálunk a sikeres karrierváltáshoz!

Szerencsére ma már olyan oldalak is a segítségünkre sietnek, mint a Debrecenállás oldala, ahol egyrészt részletes bepillantást nyerhetünk a különböző munkakörök, állások feladataiba, másrészt pedig könnyen tudjuk intézni az álláskereséssel járó feladatokat.

Az imént említett portálon ugyanis beállíthatunk magunknak állásértesítőt, hogy mihamarabb értesüljünk az újabb megnyíló pozíciókról, generálhatunk magunknak önéletrajzot, valamint néhány kattintással pályázhatunk is a számunkra szimpatikus álláshirdetésekre.

Karriert módosítani nem lehetetlen, csak gondos mérlegelést, alapos átgondolást igényel!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)