Natúr fogápolók babáknak és kisgyermekeknek

biola

A gondos szájápolásnak már egészen kiskorban hatalmas jelentősége van, vagyis már babakorban nagy hangsúlyt kell fektetni rá, hiszen ezzel megalapozhatók a későbbi fogápolási szokások. Ugyanakkor a tudatosság mellett a természetes megoldásokra kell helyezni a fókuszt!

Baba szájápolási teendők

A szájápolást célszerű elkezdeni már a fogacskák megjelenése előtt, ilyenkor még elegendő egy nedves pamut kendővel óvatosan áttörölni a pici szájüregét, lehetőleg minden szoptatás után. 4-6 hónapos kortól viszont nyugodtan használhatunk babák számára fejlesztett, ujjra húzható pici kefét, mellyel a pirinyó fogacskákat megmoshatjuk vízzel.

Ilyenkor a legfontosabb, hogy megismerkedjen a fogmosással, és megbarátkozzon a mindennap használatos eszközzel. Később áttérhetünk speciális baba fogkefére, melyet 7-10 hónapos kortól javasolt alkalmazni.

A BIOLA Webshop fogápolási termékei között kicsiknek fejlesztett natúr ápolókat is beszerezhetünk, amelyek a kisgyermekkori fogápolásban is a segítségünkre lehetnek. A természetes komponensű készítmények biztonságos szájápolást tesznek lehetővé, mentesen a kicsik számára kockázatos összetevőktől!

Kiemelten lényeges, hogy a gyermekek rendszerességet tanuljanak, hiszen ez alapjaiban meghatározza a felnőttkori fogazatuk állapotát, illetve a szokásaikat. A fogkefét érdemes kéthavonta lecserélni. Tisztítsuk meg a fogakat étkezéseket követően, és külön édesség fogyasztása után is.

Natúr fogápolók az egészségvédelem jegyében

A bio szemléletű gyógynövényes készítmények egyre bővülő köre magával hozta a jókedvű és biztonságos gyermekkori szájápolás élményét is. Kifejezetten ajánlott a tejfogakkal rendelkező kisgyermekeknek a Natural Skin Care for Kids Sárgabarack-narancs fogápoló gél, mely nem tartalmaz SLS komponenst és triclosant sem.

Kamilla és sárgabarack kivonatával, illetve édesnarancs illóolajával segít az ideális szájhigiénés állapot megteremtésében és a kíméletes tisztításban.

A BIOLA Herbal fogápoló gél szintén remek választás, bíbor kasvirág és kamilla kivonatának köszönhetően támogatja a fogíny regenerációját. Citromfű kivonata és grapefruit illóolaja révén pedig friss leheletet garantál. Fluoridmentes fogápoló.

Az egészségtudatos szemlélet és a gyógynövények megismertetése létfontosságú ebben a korban, ilyenkor ugyanis még sokkal fogékonyabbak a picik az új ismeretekre. Ahogyan a gondos ápolási technika megtanítását is kiskorban kell kezdeni.

Természetes fogínyápolók, helyes fogmosási technika

A fogmosás megszerettetéséhez bevethetünk mesefigurás fogkeféket is, melyekkel még vidámabbá varázsoljuk az amúgy unalmas kötelező teendőt. Érdemes a hozzászoktatásnál többször a gyermek kezébe adni az általa választott fogkefét, így hamarabb megbarátkozik vele. Fokozatosan tanítsuk meg a helyes fogmosási technikát!

Mindenképpen természetes komponensű fogápolót válasszunk számára, amely kíméletesen tisztít, hatékonyan ápol, mindezt biztonságos összetevőkkel.

Hirdetés (X)