Nagyon sok problémát jelent az illegális szemétlerakás!

illegális szemétlerakás

Az erdőt járó kirándulók nagyon gyakran szembesülnek azzal, hogy mindenféle lomot, kimustrált bútort, gumiabroncsot, szemetet hordanak ki az emberek a természetbe. Ez nem csupán látványnak szomorú, de egyben természetkárosító is, pedig a lomtalanítás az év bármely szakaszában elérhető.

A környezettudatos hozzáállás rendkívül fontos, hiszen csak így őrizhetjük meg a Földet az utókor számára.

Lomtalanítani bármikor lehet!

Nem szabad, hogy bárki fejében is megforduljon az, hogy a lomoktól illegálisan szabaduljon meg, ez ugyanis kárt okoz a természetben. Bármilyen okból is kell lomtalanítani, a Promove a költöztetés mellett a lomtalanítás megszervezését is vállalja. Ez azt jelenti, hogy a megadott időpontban megjelennek a lomokért és azt maradéktalanul elszállítják, mennyiségtől függetlenül.

Miért kell megbízható cégre bízni a lomtalanítást?

Óvatosnak kell lenni akkor, amikor valamilyen megunt tárgytól szeretnénk megszabadulni. Sok olyan ember is dolgozik ugyanis ezen a területen, akik gyanúsan alacsony áron ajánlkoznak a lomok elszállítására. A túl alacsony ár gyanút kell, hogy keltsen bennünk, ezért több céget is érdemes megkérdezni, hogy milyen áron szállítják el ezeket a tárgyakat és össze kell vetni a kapott árajánlatokat.

A nem teljesen legálisan dolgozó lomtalanítók esetében nagy az esély arra, hogy tárgyaink szintén az erdő szélén fognak kikötni, miközben mi nyugodtak vagyunk, hiszen azt hittük, hogy legális helyen semmisítik meg azokat. Ha pedig a tárgyaink között személyes adataink is megtalálhatóak, akkor akár bennünket is elővehetnek a hatóságok az illegális szemétlerakás ügyében.

A megbízható lomtalanítók biztos, hogy legálisan helyezik el a tárgyakat

Mindenképpen olyan vállalkozást szabad kihívni a lakásunkba, akik megbízhatóak, referenciákkal rendelkeznek és teljes mértékben el fogják vinni a lomtalanított dolgokat. Így mi is nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket, biztosak lehetünk benne, hogy a lomok megfelelő helyre kerültek.

Mikor érdemes ezt a szolgáltatást igénybe venni?

Vannak, akik csak egy-egy nagyobb tárgytól szeretnének megszabadulni, például egy dohos szőnyegtől vagy egy szekrénytől, de előfordul az is, hogy egy teljes lakást kell kiüríteni. Bármelyik is a feladat, a lomtalanítók segítenek abban, hogy ezek a tárgyak elszállításra kerüljenek, így kezdődhet is a lakásfelújítás vagy jöhet a szobába az új szekrénysor.

A költözés is egy remek apropó arra, hogy kiválogatásra kerüljenek azok a dolgok, amelyeket már nem érdemes továbbvinni azért, mert már nincs rá szükség, vagy azért, mert már nem használható. Ilyenkor ki kell üríteni a padlást, az alsó épületeket, ahol az évek alatt általában sok tárgyat sikerül összegyűjteni. Ezekre a legtöbb esetben nincs is szükség, ezért könnyen meg tudunk tőlük válni.

A lomtalanításkor kizárólag olyan vállalkozót hívjunk a tárgyakért, aki garantálja azt, hogy ezek a felesleges holmik legális lerakóhelyre kerülnek, ezáltal nem fogják károsítani a körülöttünk lévő élő környezetet.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)