Mosdókagylót keresel? Ez alapján válassz!

mosdókagyló

A fürdőszoba berendezésekor általában a kád vagy a zuhanykabin kiválasztása kap nagyobb figyelmet, pedig egy szép mosdókagyló is nagyon nagy hatást tud elérni.

Nemcsak a forma és az anyag, hanem a méret is számít persze, valamint a hozzáillő csaptelep is sokat nyom a latban akkor, ha esztétikus fürdőhelyiséget szeretnénk kialakítani. Nézzük, mire érdemes figyelni.

A mosdókagyló elhelyezése

Ma már többféle típus közül választhatunk, elég csak megnéznünk a Homelux lakberendezési webáruház mosdókagyló kínálatát, és látni fogjuk, hogy a modern fürdőszoba kialakításához számtalan módon kezdhetünk hozzá.

A legdivatosabbak manapság a pultra szerelhető mosdókagylók, amelyekkel leginkább exkluzív éttermekben, szállodákban találkozunk. Otthon is megvalósítható azonban ez a kivitelezés, például egy strapabíró, kör alakú kőmosdóval, amely akár fekete színű is lehet.

Nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a fehér, szögletes alakú kialakításhoz, ha mosdókagylóról van szó, ma már bátran rendelhetünk szanitereket egyedi igények szerint is.

A pultra helyezhető, vagy más néven álló mosdókon kívül a fürdőszobai alsó szekrénybe épített és falra szerelhető változatok ismertek még. Mindegyiknek megvan az előnye, kisebb lakásokban például az előbbi típust érdemes alkalmazni, hiszen így a mosdó alatti szekrényben remek tárolóhelyet tudunk kialakítani, és a pulton is elférnek a pipereholmik.

Milyen legyen a mosdókagyló anyaga?

A másik nagy kérdés: miből legyen a mosdó? A kerámiát ismerik és választják legtöbben, ezt könnyű tisztán tartani, strapabíró, és ár-érték arányban ez a legkedvezőbb. Ám már van kihívója: ez pedig az öntött márvány mosdókagyló, amely ugyanolyan szép, fényes, mint a kerámia, de további előnyei is vannak.

Az öntött márvány vagy műmárvány szabadon formázható, éppen ezért egyéni formák is készíthetők belőle, akár aszimmetrikus alakzat is kérhető. Nem mellesleg a műmárvány jobban tartja a meleget, ebből kifolyólag a kádak és a zuhanytálcák esetében is mostanában ezeket választják a vásárlók.

Ha pedig egységes stílusú fürdőszobát szeretnénk, fontos, hogy a mosdókagyló anyaga, színe egyezzen meg a tusoló vagy kád anyagával, színével.

Ha különlegesebb mosdóra vágyik valaki, kérhet fémből vagy üvegből készült kagylókat is, egy modern fürdőszobába könnyen beilleszthetők ezek a változatok. De a kőmosdók is nagyon divatosak: antracit szürke és fekete színben is elérhetők a Homeluxnál!

Az egyéb kiegészítőkre is gondoljunk!

A mosdókagyló kiválasztása önmagában nem elég, a megfelelő csapteleppel együtt lesz dizájnos a helyiség. Ez is lehet álló vagy falba süllyesztett, és a színek tekintetében is dönthetünk.

Ha a króm csaptelep megbontaná az összképet, nyugodtan kérhetünk fekete, fehér, netán aranyozott színűt is. Egykaros és tekerőgombos változatokat itt is találunk. Ne felejtsünk el továbbá mosdóleeresztőket is rendelni a készlethez.

A legbiztosabb, ha szakértők segítségét kérjük a választásban, a Homelux munkatársai készségesen segítenek a döntésben.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)