Mivel foglalkozik egy grafikus?

grafikus munka

A grafikus vizuális koncepciókat hoz létre, hogy az információkat fotókon és művészeti alkotásokon keresztül közvetítse. Egy grafikus sokféle dolgot csinál, attól függően, hogy milyen típusú cégnek dolgozik.

Mire van szükség, hogy igazán jó és keresett szakemberré válhass? Ebben a cikkben bemutatjuk ezt a rendkívül érdekes és keresett szakmát.

Milyen készségekre van szükség?

Elengedhetetlen a szemet gyönyörködtető vizuális elemek tervezése, amelyek sok gondolkodás nélkül is könnyen érthetőek. A tipográfiában, a színelméletben és a webdesignban szerzett tapasztalat szintén hasznos.

Ha az ügyfél elképzelése nem egyezik az tiéddel, akkor meg kell tenned a szükséges kiigazításokat. És el kell tudni viselni a kritikát: Az ügyfelek többnyire nem értenek hozzá és néha határozatlanok is.

És ismerni kell a tervezőszoftvereket, különösen a Photoshopot, az Illustratort és az InDesignt.

Általában ugyanazok az alapvető készségek szükségesek – a tervezési trendek követése, az irányítás elfogadásának ismerete -, de vannak eltérések

Bizonyos típusú emberek az egyszerű grafikákat szeretik, amelyek világosan elmagyaráznak egy folyamatot. A tervek ebben az esetben az infografikákhoz hasonlítanak, míg megint más emberek gyakran több kockázatot engednek meg.

Hol dolgozik egy grafikus?

A grafikusok olyan különböző területeken helyezkednek el, mint a marketing és a reklám, a szoftverfejlesztés, a film és televízió, az újságírás és az ipari formatervezés. Egyre gyakoribb, hogy a grafikusok a webfejlesztés és a mozgóképes grafika területére mennek. A tervezők sok kalapot viselnek, bárhol is dolgoznak, mert a szakma megköveteli ezt a fajta rugalmasságot. A grafikusok folyamatosan fejlesztik a különböző készségeket.

Ha azon tűnődsz, mit lehet csinálni grafikus végzettséggel, megnyugodhatsz, hogy grafikus munkalehetőséget a legkülönbözőbb szervezeteknél találhatsz, és az álláskilátások különösen jók a digitális tervezésben dolgozni tudó tervezők számára.

Milyen iparágakban dolgozhatnak?

Gyártás/élelmiszer-feldolgozás – Ezen a területen például egy fogyasztói termék megjelenését alakíthatod ki – a megfelelő képek, szövegezés és elrendezés kombinálásával, hogy a csomagolásra tekintő vásárlóknak tetsző legyen. Más grafikusok egy jól kinéző és jól működő termék megtervezésével foglalkozhatnak. A gyártásban dolgozó grafikusokat „ipari grafikusnak” nevezhetjük.

Kiadói tevékenység – A grafikusok hagyományos karrierterülete hosszú ideig a nyomtatott művekben, például magazinokban, újságokban és könyvekben megjelenő oldalterveket, képeket, hirdetéseket és logókat készítene. A grafikusok olyan elrendezést hoznak létre, amely könnyen olvasható és szemet gyönyörködtető. Még mindig léteznek jó kiadói állások – különösen olyan grafikusok számára, akik a digitális média mellett nyomtatott layoutokat is tudnak tervezni.

Reklám – Reklámügynökségi munkakörben a grafikusok dolgozzák ki a reklámok minden típusában használt vizuális megjelenést, animációkat és mozgóképeket. Ezeket a pozíciókat gyakran „művészeti igazgatóként” emlegetik.

A számítógépes rendszerek tervezése vagy az UX/UI (felhasználói élmény és felhasználói felület) tervezői pályák az iparág növekedési területei. A UX-tervező egy terméket vagy szolgáltatást használhatóvá, élvezetessé és hozzáférhetővé tesz.

Az UX kifejezés „felhasználói élményt” jelent, és leggyakrabban a webhelyek és alkalmazások digitális tervezéséhez társítják. A számítógépes rendszerek tervezésével foglalkozó grafikusok a webhelyek elrendezését és az azokon használt digitális médiát fejlesztik.

A specializált tervezési szolgáltatások és a szabadúszó grafikusok munkája azt jelenti, hogy grafikusként önfoglalkoztatóként márkaépítést és kiegészítő képeket tervezne marketinganyagokat igénylő ügyfelek számára bármilyen iparágban.

A grafikai tervezés rugalmassága és sokoldalúsága azt jelenti, hogy egy tervező elágazhat webdesignerré, mozgóképes grafikai tervezővé stb..

Mire van szükségem ahhoz, hogy előrébb jussak?

Tartsd frissen tervezői készségeidet a különböző technikák rendszeres alkalmazásával. A tanúsítványok megszerzése szintén növelheti a munkahelyi sikerességet. Fontold meg egy online grafikus tanfolyamra jelentkezést, hiszen otthonról kényelmesen, mégis szakemberektől naprakész tudást kaphatsz.

A grafikai tervezés BA diplomájának megszerzése megkönnyítheti az első állás megszerzését, de a diploma nem szükséges, ha az Adobe Creative Suite programcsomagban jártas tervező vagy.

Bármelyik utat is választod, győződj meg róla, hogy erős portfólióval rendelkezel.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)