Mire jó a revitalizáló gél és adalék?

autó

Egy átlagos személyautó tökéletes állapotban tartásához ma már rengeteg termék és kiegészítő érhető el. Olyan speciális adalékok közül válogathatunk, mint a revitalizáló gél, ami az egyes fém alkatrészeket védelmezi, például a motorban vagy a váltóban. Nagy segítséget jelent abban, hogy az autó alkatrészei ne használódjanak el túl hamar.

Hogyan működik a revitalizáló adalék?

Még mielőtt belevágunk a pontos működésének kifejtésébe, érdemes pár szót ejteni a beszerzéséről. Ma már szerencsére gyerekjáték a vásárlás, köszönhetően például a FilterABC Xado revitalizáló adalékok kínálatának, ahol a motorhoz és a váltóhoz való változatokat is megtaláljuk, és kényelmesen a kosárba pakolhatunk őket.

A revitalizáló adalékokat a fém alkatrészek felületén szokás használni. Az alkalmazásuk során egy fémkerámia réteg jön létre, ami elválaszthatatlan lesz az alkatrésztől. A keménysége kifejezetten magas, a Rockwell-mértékkel mérve 320. Viszonyításképpen a fém 90-es értékkel rendelkezik a skálán, a gyémánt pedig 420-szal, tehát szinte gyémántkeménységű réteget hoz létre a váltó és a motor egyes alkatrészein.

Ez azért is előnyös, mert így a kopásból, súrlódásból adódó kisebb mikrosérüléseket feltöltik. Tulajdonképpen az eredeti állapotba kerülnek ezek az elemek úgy, hogy sokkal erősebb felülettel fognak rendelkezni, mint eredetileg.

Érdemes a minőségi termékeket választani

Mint a legtöbb autós kiegészítő esetében, itt is érdemes a prémiumkategóriás revitalizáló adalékokat vásárolni, mivel ezek sokkal hatékonyabb működést biztosítanak, ami a motor és váltó alkatrészeinek esetében kulcsfontosságú.

Egy jól választott termékkel akár évekkel is meg lehet hosszabbítani a gépezet élettartamát, ami nem csak kényelmi szempontból lehet fontos, hanem a pénztárcánkat is jobban kímélhetjük.

Természetesen revitalizáló adalékok nélkül is működnek az autók, de jobb alkalmazni őket, mivel így a várható teljesítménycsökkenés és kopás is sokkal lassabb és kiszámíthatóbb lesz.

Nincs kellemetlenebb annál, mintha menet közben törik el egy alkatrész a motorban a magas súrlódás miatt. Ezt is megelőzhetjük, ami nagy előny, hiszen a problémák esetében kifejezetten fontos, hogy ne utólag kezeljük őket.

Kérjük szakember segítségét!

A nagy kínálat miatt könnyen el lehet tévedni és tanácstalanul állni a revitalizáló adalékok előtt. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor mindenképpen vegyük fel a kapcsolatot az oldallal vagy egy szakértővel, aki segít nekünk eligazodni. Fontos, hogy az autó motorjának és váltójának megfelelő terméket válasszuk ki, mivel csak így érhető el a kívánt hatás.

Mindig válasszunk hazai webáruházat, hogy elkerüljük a minőségi problémákat. Külföldi helyek ugyan csábítóak lehetnek “olcsóságuk” miatt, de ez sajnos a minőségen is érződik. A revitalizáló adalékok fontos szerepet játszanak az autó életében, így a vásárlásra is figyeljünk oda!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)