Mindent a hibrid napelemes inverterekről

napelemes inverter

Biztos te is hallottál már a hibrid napelemes inverterekről, amelyek segíthetnek optimalizálni egy napelemes rendszer teljesítményét, és növelni az önfenntartó energiatermelést. De akár még mód nyílhat az alkalmazásukkal jelentősebb energiamegtakarításra is.

Olyan területeken, ahol a hálózati energia korlátozottan elérhető vagy nem stabil, ez nagy haszonnal járhat. Érdemes tehát egy ilyen eszköz beszerzésén elgondolkodni.

A hibrid napelemes inverterek előnyei

A hibrid napelemes inverterek olyan eszközök, amelyek a hagyományos napelemes rendszerek inverterének funkcióit kombinálják az energiatárolási rendszerek vezérlésével. A Wagner Solar Hungária Kft. SolarEdge inverterek széles választékával áll az érdeklődők rendelkezésére.

Ezek közül is a hibrid inverterek számos funkciót látnak el, amelyek lehetővé teszik a napelemes rendszer még hatékonyabb működését, és jelentősen támogatják az önfenntartó energiatermelést.

A hibrid napelemes inverter is felelős a napenergia átalakításáért, hogy az az otthoni elektromos rendszer számára használható legyen, azaz az egyenáramú (DC) napenergiát váltja át váltóárammá (AC). Ezek az eszközök azonban még képesek integrálni a hálózati energiát is.

Ha ugyanis a napelemek által generált energia elégtelen, vagy ha a ház energiaigénye meghaladja a napelemek által termelt mennyiséget, a rendszer átválthat a hálózati áramforrásra. És fordítva: lehetővé teszik az energia tárolását akkumulátorokban, ha a napelemek túltermelik az energiát.

Fontos paraméterek

Érdemes a legújabb hibrid invertereket összehasonlítani. A maximális munkapontok száma lényeges adat, minél több munkapont van, annál jobb. Ez lehetővé teszi a napelemes energiatermelésre alkalmas tetőfelületek számának növelését. Az sem mellékes, hogy munkapontonként hány string (napelemes áramkör) lehetséges. Minél több, annál nagyobb a tervezési szabadság.

A maximális bemenő áram értéke azért lényeges, mert ennek nagyságával egyenes arányban hasíthat a lapon a tervező ceruzája. A hibrid inverterek teljesítménytartománya jóval korlátozottabb, mint a hagyományos string invertereké, így a párhuzamosítási lehetőség nagyon nagy előny.

Mindig a megfelelő eszközt

Az akkumulátorválasztás kulcskérdés. Nem választható akármilyen akkumulátor egy adott hibrid napelemes rendszerhez. Ha kiválasztasz tehát egy hibrid napelemes rendszert, akkor egyben az energiatárolót is ez alapján tudod csak megvenni.

Ez minél hatékonyabb, az egész napelemes rendszered annál gazdaságosabb lehet. Egy energiarendszer esetében a vészhelyzeti áramellátás kulcskérdés, így a hibrid napelemes inverter kiválasztásakor is érdeklődj erről. A Wagner Solar Hungária tapasztalt szakembereitől kérj ajánlatot!

Egy hibrid napelemes inverter beszerzése előtt alaposan gondold át, mit szeretnél, s ehhez milyenek a feltételek. A végeredmény így lesz optimális.

Hirdetés (X)