Minden, amit kanapé vásárlás előtt tudni érdemes

kanapé

Összeszedtük a legfontosabb tanácsokat.

A kanapék komoly elkötelezettséget jelentenek – drágák, és fontos, hogy sokáig ellássák a feladatukat. Sok helyet foglalnak el egy szobában, és gyakran meghatározzák a dekoráció jellegét. Ebből kifolyólag nagy kihívás az életmódunknak megfelelő kanapét választani.

1. Szín

Csábító lehetőség, hogy semleges színt válasszunk a kanapé vásárlásakor, így a darab sokféle környezetben jól mutathat. Ez logikus döntés, ám ha szereted a színeket, ne félj tőlük! A kanapé a szoba meghatározó darabja lehet, a szín pedig izgalmassá teszi.

2. Méret és alak

A méret a fő szempont a kanapé vásárlásakor. Illeszkednie kell a helyére – nem szabad, hogy túlterhelje a környezetét, ugyanakkor az sem jó, ha nem érvényesül benne. Ugyanakkor a kanapé vonalai is az összkép fontos elemei.

3. A párna megjelenése

A tömött párnák hétköznapinak és kényelmesnek tűnnek, ezzel szemben a személyre szabott párnák kifinomult benyomást kelthetnek.

4. Lábak

Nem minden esetben fogjuk látni a kanapé lábait, ám amikor igen, akkor a lábak stílusa és anyaga is hozzátesz egy darab összképéhez. Az acélláb modern hatást kelt, míg a díszes fa hagyományos, és így tovább.

5. Karok

A kanapé stílusát erősen befolyásolják a karok. A tekercselt karok nőies Art Deco elemet adnak egy kanapéhoz, amely sokkal férfiasabbnak és modernebbnek hatna egyenes karokkal.

Mi a különbség a moduláris és a szekcionált kanapék között?

A moduláris és a szekcionált ülőgarnitúrák olyan kanapétípusok, amelyeket összekapcsolt darabokból állítanak össze, így könnyű összetéveszteni őket. Valójában azonban nagyon is mások. A fő különbség abban rejlik, hogy a szekciók általában rugalmatlanok, míg a moduláris kanapék nagyobb rugalmasságot kínálnak.

Szekcionált kanapék

Ezek általában bal- vagy jobboldali kialakítású heverők, esetleg mindkét oldalra kinyúlnak, ha U alakúak. Közös jellemzőjük, hogy nem lehet őket másik pozícióba helyezni. A kanapé darabjait meghatározott módon kell egymáshoz rögzíteni, hogy egészként működjön. Általános jellemző, hogy egy szekció darabjai nem állhatnak önállóan, és nem választhatók el a többi résztől.

Moduláris kanapék

A moduláris ülőgarnitúrák modulokból, tehát sok független darabból állnak. De mégis miben különböznek a moduláris darabok a szekcionált daraboktól? Ha a kanapé moduláris, tetszőleges módon variálhatod a kanapé darabjait, akár a legót. Az ilyen ülőgarnitúrákban minden darab önállóan, vagy végtelen számú módon rögzíthető a másikhoz.

Kép forrása: Rs.hu

Hirdetés (X)