“Milyen parfüm illik hozzám?”

parfüm

Az online parfümkeresgélés során ez a kérdés többször is szembejött velünk, ezért úgy gondoltuk, hogy a mai cikkünkben megmutatjuk, hogyan állapítható meg, melyik parfümújdonság illik a személyiségedhez.

Hiszen most, hogy itt tavasz, vele együtt megérkeztek az újdonságok is a drogériák polcaira és a webáruházak kínálatába, elég csak megnézni a DOUGLAS webshop női parfümjeinek kínálatát. De egyébként is érdemes évszakváltáskor lecserélned a hidegebb hónapokban használt parfümjeidet.

Azt ugyanis, hogy hogyan fogsz illatozni, nemcsak a bőröd kipárolgása, de a levegő hőmérséklete és a páratartalma is befolyásolja, vagyis, ami ősszel és télen működött, azt előfordulhat, hogy nyáron kellemetlennek érzed.

Gondold végig, hogy milyen illatokat szeretsz a hétköznapokban!

Szereted a vaníliát? Vagy inkább a rózsa, a citrusok vagy éppen az eső utáni friss aroma inspiráló számodra? Próbálj ezekből az illatokból kiindulva keresgélni!

Hogy a te esetedben melyik fog beválni a legjobban, azt leginkább a személyiséged és a stílusod befolyásolja. Ha például imádod a természetet és a szabadságot, akkor hozzád a leginkább a friss, citrusosabb illatok illenek, amelyek maszkulinabb jegyekkel vannak megbolondítva.

Abban az esetben viszont, ha elegánsan nőies és romantikus vagy, akkor a virágos és klasszikus parfümök sokkal jobb választásnak bizonyulnak, mivel úgy teljesítik ki az aurádat, hogy közben egyáltalán nem nyomják el a belőled áradó bájt.

A parfümök koncentrációja

Az általad kiszemelt illat tartósságában fontos szerepet játszik a parfüm kompozíciójának aránya, vagyis hogy mennyi vizet, alkoholt és illatanyagot tartalmaz.

Ha például egy Eau Fraîche-re esett a választásod, akkor az tökéletes lesz az év melegebb hónapjaira, mivel az 1-3%-os illatanyagtartalma miatt nem túl tolakodó, gyorsan elillan, és tovább tart a ruhán, mint a bőrön.

Amennyiben viszont egy Eau de Toilette-t szemeltél ki, akkor az az előbbinél sokkal tartósabb lesz, mivel 4-8% illatanyagot tartalmaz 80% alkoholban. Bár ennek ellenére azért nem árt a nap folyamán megismételni a felvitelét.

De a legtartósabb egyértelműen az Eau de Parfum lesz. Az ilyen illatszerekben ugyanis akár kétszer nagyobb arányban található illatanyag, mint az előbb említett típus esetében. Ennek köszönhetően pedig intenzíven illatoznak, amit egész nap, sőt néha még ennél is tovább élvezhetsz.

Nem is olyan nehéz rájönni, hogy melyik illatcsalád illik hozzád, ugye?

Ne feledd, a lényeg, hogy a jellemvonásaidra összpontosíts! Csak így fogod tudni megtalálni a számodra tökéletes illatot, amely magabiztossá tesz egész nap, és felfedi, hogy ki vagy, de közben titokzatossá is tesz.

Ha netán mégis bizonytalan lennél, keresd nyugodtan a DOUGLAS csapatát! Ők majd szívesen segítenek neked a választásban.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)