Milyen orvoshoz forduljunk csuklófájdalom esetén?

csukló fájdalom

A csuklófájdalom súlyos zsibbadást, bizsergést és erővesztést okozhat. Mindig komolyan kell venni – ugyanis becsípődött idegek, ínkárosodások és egyéb olyan meghibásodások okozhatják, amelyek nem feltétlenül „javulnak” meg maguktól. Ahhoz, hogy tudjuk mikor kell orvoshoz fordulni vele, fontos ismerni legfőbb tüneteit!

A csukló- és kézfájdalmat sokféleképpen lehet érezni, erős negatív hatással lehet az életminőségre!

A csukló fájdalom megakadályozhatja, hogy olyan napi tevékenységeket végez, mint például tárgyak felemelése, írás vagy a csuklódra nehezedő súly. Gyengeség, bizsergés, gyulladás, valamint a csukló és a kéz szabad mozgásával kapcsolatos problémák is előfordulhatnak.

A csuklófájdalom gyakori okai

Számos oka lehet, amely megnehezítheti a csuklófájdalma pontos okának diagnosztizálását. Gyakran trauma okozta ficamok vagy húzódások okozzák, míg a sérülés vagy a túlzott igénybevétel szintén okozhat íngyulladást.

Egyes tényezők növelhetik a fájdalom kialakulását!

Vannak olyan tevékenységek, amelyek nagyobb valószínűséggel okoznak csuklófájdalmat, beleértve a sok csuklómozgással járó sportokat, például a dobást vagy a teniszezést, valamint az ismétlődő munkát, például a gépelést és a hajvágást. Ha túlsúllyal vagy cukorbetegséggel küzdesz, nagyobb valószínűséggel érint.

Mikor kell orvoshoz menni?

Ha az alábbi helyzetek közül egy több tünet is ismerős, fontos, hogy felkeres egy reumatológust vagy egy terapeutát. Javasoljuk, hogy fordulj szakemberhez!

  • A fájdalom megakadályozza, hogy elvégezd a mindennapi tevékenységeket;
  • Bár időnként elmúlik, de folyamatosan visszatér és fokozódik;
  • Bizsergés, zsibbadás vagy érzéskiesés van a a csuklódban;

Hogyan kell kezelni a kéz- és csuklófájdalmakat?

A sérüléseket típusuktól és a probléma súlyosságától függően. Ízületi gyulladás esetén a kezelés a tünetek javítására és az ízületek működésének javítására összpontosít. A gyógyszeres kezelés a betegség típusától és a tünetektől függően változik. Ha ezek az intézkedések nem segítenek, az orvos sebészeti beavatkozást is javasolhat.

Hatékony segítség gyógyszerek nélkül – lehetséges?

Igen, a csukló fájdalmának gyógyítása manuálterápiás módszerrel sikeresen leküzdhető. Ehhez első lépésként pontosan meg kell ismerni a fájdalom fő forrását, hiszen lehet csak egy kisebb húzódás, de akár komoly ínhüvelygyulladás is. Ezt követően elkészül az egyénre szabott kezelési terv, azaz a manuálterápia kezelés menete.

A manuálterápiás kezelés célja, hogy a csukló fájdalma gyógyszerek nélkül, ugyanakkor gyorsan és célzottan tűnjön el. A kezelés lényegében egy manipulációs technika, ahol te passzív résztvevőként vagy jelen. Ezzel szemben a szakmailag magasan képzett terapeutád külső behatás által megfelelő helyzetbe hozza testedet, annak egy adott struktúráját.

Nem kell beletörődnöd a mindennapos fájdalomba, hiszen Neked is segítséget nyújtunk az ízületi fájdalmak enyhítésében és végleges megszüntetésében.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)