Milyen manuális szappanadagolót válasszak?

szappanadagoló

Ha manuális szappanadagoló választása előtt állsz, akkor a legjobb helyen vagy. Ebben a cikkünkben ugyanis segítünk neked eldönteni, hogy milyen típusra van szükséged. Megnézzük, milyenek vannak, melyiknek mik az előnyei és az esetleges hátrányai. Ez alapján egy komplex képet kapsz ezekről az eszközökről, így könnyebben tudsz majd dönteni az egyik vagy a másik típus mellett.

Miért jó döntés a manuális szappanadagoló?

A forgalmas mosdókba nagyon fontos, hogy gyorsan használható, egyben higiénikus megoldásokat használjuk a kézmosáshoz. Ennek megfelelően lettek kialakítva a különböző termékek. Ha megnézed az Alpha-Dent-Higiénia Kft. manuális szappanadagolóit, láthatod milyen nagy a kínálat ezekből a termékekből. De ugyanígy sokféle típus közül választhatsz, ha papírkéztörlő adagolót vagy kézszárító berendezést keresel.

Ezek mindegyike megállja a helyét egy forgalmas mosdóban, ahol nemcsak esztétikus megjelenést biztosítanak, de praktikus és egyben gazdaságos megoldásként is szolgálnak. Ezeket az előnyöket szem előtt tartva, mindenképp érdemes számolni velük.

Állag szerinti típusok

Különböző állagú kéztisztító szerek vannak a piacon. Folyékony szappan, gél, hab, szemcsés kéztisztító és spray is elérhető. Más-más adagolótípusra és fejre van szükségünk a különböző állagú tisztítószerek kinyeréséhez.

Épp ezért nagyon fontos, hogy előre lefixáld, hogy milyet akarsz majd használni, mert ennek megfelelően kell manuális szappanadagolót is választanod. A folyékony, spray-hez való fertőtlenítőket például nem tudod kifújni egy sima folyékony szappanhoz készült fejjel.

Többféle anyagból készülhetnek

Többféle anyagból készülnek ezek a termékek. Vannak a legelterjedtebb típusok, az ABS műanyagból készültek. Ezek nagyon költséghatékonyan előállíthatóak, így olcsóbbak is. Szinte bárhol bevethetőek, és nagy választék van belőlük a design tekintetében is. Ezekkel nem tudsz mellényúlni.

Emellett viszont ott vannak még a gyakorlatilag törhetetlen, vandálbiztos polikarbonátból vagy polipropilénből készült darabok is, amik ellenállóságukkal tarolnak. Olyan helyeken mindenképp érdemes inkább ezeket választani, ahol jellemzőbb a vandalizmus, a rongálások. Sokkal tovább fogják bírni, mint a sima ABS műanyag társaik.

Utántöltős vagy patronos?

A legtöbb manuális szappanadagoló utántölthető tartállyal készül, a legtöbben ezt választják. Ez a gazdaságosabb változat, akár nagyobb kiszerelésű kézmosóval vagy fertőtlenítővel is újratöltheted őket.

Ezzel szemben a zárt patronos változatok kényelmes utántöltést biztosítanak. Csekély a meghibásodási esély, mivel a pumpafejek tökéletesen vannak konfigurálva a saját töltőanyaghoz. Egyes gyártók esetén a tartályba kerül beépítésre az adagolófej, így még tovább lehet csökkenteni a meghibásodás esélyét, mivel minden cserekor új pumpát is kapsz.

Ha megvan, hogy milyen típust akarsz vásárolni, már csak egy valamire kell nagyon figyelned: mindig időben töltsd újra a manuális szappanadagolókat!

Hirdetés (X)