Miért választják Magyarországon is egyre többen a hőálló üveget a porcelán helyett?

hőálló üveg

Semmi sem állandó: minden folyamatosan megújul vagy átalakul, és szerencsére sok használati eszköznél az előnyére változik meg. A magyar háztartásokban például egyre többen használnak hőálló üveget, és a porcelán tárgyakat inkább elteszik a dísztárolóba. Vajon miért történik ez a változás, és mi miatt célszerűbb neked is hőálló üvegre váltani?

Lehetőségek

A mindennapi főzésben a porcelán, és elődje, a kerámia sokáig bevett eszköz volt. Amellett, hogy a külső mázolás miatt egyedi darabokat lehetett készíteni, a porcelán kifejezetten jól bírja a magas hőmérsékletet, így nemcsak szimpla tárolásra, de sütésre, főzésre is remek választás volt.

hőálló üveg

Aztán szép fokozatosan elkezdett visszaszorulni a polcokra, mivel megjelentek a jénai tálak. A jénai üvegtálak, illetve a hőálló üvegből készült tárgyak még ellenállóbbak és strapabíróbbak, ráadásul az átlátszóságuk miatt egyszerűbb benne az ételek tárolása és ellenőrzése, de még akár a tálalást is sokoldalúvá és egyszerűbbé teszi. Nem utolsósorban, könnyen tisztíthatóak a mosogatógépben is.

hőálló üveg

Mindennapi használatuk során a hőálló üvegből készült tárgyak univerzálisabban felhasználhatóak, és a hideg italoktól kezdve a forró kávéig, teáig, vagy éppen a forralt borig bármit kedvedre fogyaszthatsz belőlük.

Persze, fontos megjegyezni, hogy mindkét anyagnak megvannak a sajátos előnyei és az esztétikai vonzereje, ezért hogy végül mit választasz, az a te személyes preferenciád. Ha olyan darabokat keresel, amiknek kiváló a hőtartása, átlátszóak és tartósak, akkor a hőálló üveg lesz számodra az ideális megoldás.

Hirdetés (X)