Miért tanulj rendezvényszervezést?

rendezvényszervezés

Sok fiatal tanácstalanul áll a jövőt illetően: milyen szakmát válasszon, miben teljesedhet ki? Mások viszont konkrét célokkal rendelkeznek, és jól tudják, melyik az a munka, amely nekik való.

Akármelyik táborba is tartozol, érdemes elolvasnod cikkünket, ahol egy népszerű hivatásról, a rendezvényszervezői szakmáról lesz szó. Vajon miért érdemes elsajátítani mindenkinek ezt a mesterséget?

1. Bárki bármikor tudja hasznosítani a tanultakat

Az olyan jól felépített, minden részletre kiterjedő rendezvényszervező tanfolyamon, mint amilyet a MOE Rendezvényakadémia is hirdet, számos hasznos információ hangzik el. Nem csupán olyan embereknek érdemes ide beiratkozniuk, akik a későbbiekben rendezvényszervezők szeretnének lenni, hanem azoknak is, akik még csak keresik önmagukat, vagy épp a tudásukat, képességeiket fejlesztenék.

Itt ugyanis nagyon praktikus, gyakorlatorientált a képzés, a példákat az oktatók a való életből veszik, így könnyen érthetővé válik a tananyag, és a hétköznapok során is alkalmazhatóvá válnak a gyakorlatok.

Nézzünk egy példát! Lehet, hogy a nagypapa 80. születésnapját kell megszervezned, netán egy fergeteges lánybúcsút vagy babaváró partit… A tanfolyam elvégzése után mi sem lesz könnyebb ennél! Itt minden szükséges tudást megkaphatsz ahhoz, hogy felejthetetlen élményt szerezz szeretteidnek.

2. Tudni fogod, mi illik

Nem esel kétségbe majd akkor sem, ha a megfelelő ajándékot kell kiválasztanod a kollégád nyugdíjba vonulása alkalmával, és akkor sem, ha állásinterjúra mész, hiszen a MOE Rendezvényakadémia rendezvényszervező képzésén protokollismereteket is tanulhatsz.

Sajnos sokan nincsenek tisztában az alapvető köszönési formákkal sem, nem tudják, mikor kinek kell előre nyújtania a kezét bemutatkozáskor, de itt ezeket az ismereteket is elsajátíthatod.

Akármelyik szakmában is dolgozol, vagy akármelyik szakmát is választod a későbbiekben, biztosan egy udvarias, figyelmes emberként tartanak majd számon, ha az etikett szabályokat jól megjegyzed.

3. Fejlődik számos kompetenciád

Senki ne higgye, hogy egy rendezvényszervezés csak a partik, bulik levezényléséből áll. Bizony komoly előkészületeket követel minden egyes rendezvény, sőt utómunkálatokra is szükség van.

Így tehát, ha beiratkozol egy rendezvénymenedzsment kurzusra, akkor végigkísérheted a szervezés folyamatát. Olyan képességeid fognak fejlődni többek közt, mint a kitartás, a türelem, a döntésképesség és a problémamegoldó készség.

Tudni fogsz árajánlatot készíteni és meghívókat, plakátokat gyártani, ezzel párhuzamosan pedig az informatikai tudásod is növekszik: képszerkesztés, táblázatkezelés, szövegírás – ezekkel mind-mind foglalkoznak a képzésen a hallgatók.

Egy percig se habozz! A MOE Rendezvényakadémia online képzései azért is hasznosak, mert otthonról, a saját időbeosztásodban tanulhatsz kis csoportos keretek között, így az oktatók kellő figyelmet tudnak rád fordítani.

És ki tudja? Talán a végén egy új állást is megszerezhetsz ezáltal, ahol kiteljesedhetsz.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)