Miért éri meg WordPress tárhelyet választani?

tárhely

Sokan döntenek úgy, hogy honlapjuk elkészítését nem bízzák másra, hanem maguk látnak neki. Az olyan keretrendszer, mint például a WordPress erre remek lehetőséget kínál. A sablonok segítségével bárki készíthet egy szemre is tetszetős, funkciókban gazdag weboldalt, ami még mobilon is tökéletesen fut.

Annak érdekében, hogy egy weboldal valóban gyors legyen, érdemes megfontolt döntést hozni a tárhelyválasztás kapcsán. Amennyiben WordPress alapú a honlapod, akkor bölcs döntés WordPress tárhelyet vásárolnod hozzá, amely megoldható például a Sybell tárhely szolgáltatása által.

Automatikus frissítések

A WordPress és más CMS alapú weboldalakat előszeretettel támadják a hackerek. A keretrendszer időben történő frissítésével, valamint a kiegészítők frissítésével azonban meg lehet előzni a bajt.

Nem ér rá viszont minden weboldal-tulajdonos arra, hogy azonnal telepítse a frissítéseket, amint azok napvilágot látnak. A professzionális tárhelyek azonban lehetőséget kínálnak arra, hogy automatikusan végbemenjenek a frissítések.

Ezek telepítése előtt persze jó, ha készül egy biztonsági mentés a weboldalról. Így amennyiben valami hiba lépne fel, akkor vissza lehet lépni az előző, még működő változathoz. Ezzel a módszerrel tehát elkerülhető az adatvesztés, az automatikus frissítések kapcsán így semmilyen probléma nem léphet fel lényegében.

Biztonsági mentések

Nem minden szolgáltatónál alapértelmezett az, hogy minden nap készüljön biztonsági mentés. Pedig a frissítésektől függetlenül is bekövetkezhet olyan esemény, ami miatt vissza kellene állnod egy korábbi változatra.

Ha ezt nem tudod megtenni, akkor komoly adatvesztést lehetsz kénytelen elkönyvelni. Legyen akár egy hírportálod, akár egy webshopod, ez érzékeny veszteség lehet. Azonban, ha van naponta készülő biztonsági mentésed, akkor minimalizálhatók a veszteségek.

A támadások elleni védekezés is lényeges

Nem egyszer olvasni a hírekben arról, hogy az utóbbi időben bizonyos weboldalakat túlterheléses támadással bénították meg. A hackerek nemcsak a nagyobb oldalakat ostromolják, hanem a kisebb cégek és magánszemélyek oldalait is meglepően gyakran próbálják meg feltörni.

Utóbbiak közül jó néhányan nem rendelkeznek megfelelő védelemmel, így könnyen a támadók áldozatául eshetnek. A WordPress oldalakat azonban remek biztonsági kiegészítőkkel lehet felvértezni, emellett természetesen fontos az is, hogy milyen tárhelyet választasz. A Sybell tárhelyei például fel vannak készítve a hackerek akcióira.

A gyorsaság, mint szempont

Az, hogy milyen gyorsan tölt be egy weboldal, rendkívül fontos a látogatók számára. A Google algoritmusa ráadásul előnyben részesíti a rangsorolás során azokat az oldalakat, amelyek gyorsabbak.

A WordPress oldalak sebessége ugyan növelhető bővítményekkel, ám ha a szerver nem elég gyors, akkor ezek a kiegészítők sem tudnak csodát tenni. A Sybell tárhelyei e tekintetben is jó választásnak bizonyulnak, a speciális cache megoldásukkal akár feleannyi idő alatt betöltődnek, mint amennyi az átlagos betöltési sebesség.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)