Miért éri meg fitneszkerékpárt venni?

fitness kerékpár

Íme, az egészségügyi előnyök.

Csak pattanjon fel a kerékpárra, és kezdjen el pedálozni! Az otthoni fitneszkerékpár használatához nem kell órákra járnia vagy bonyolult mozdulatokat tanulnia. Elegendő, ha kényelmes ruhát visel és sportcipőt, amely kellően megtámasztja a lábfejét. A rendszeres szobabiciklizés számos előnnyel jár, egyesek akár meg is lephetik.

1. A szobabiciklizés támogatja a szív egészségét.

Ha hetente 150 percen át, mérsékelt erőkifejtéssel kerékpározunk, rengeteget tehetünk a szívünk egészségének megőrzéséért. Ha ennél erősebben pedálozunk, akkor már csak heti 75 percet kell mozognunk ugyanezekért az előnyökért.

2. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet.

A szobakerékpár segíthet csökkenteni a magas vérnyomást és az egészségtelen koleszterinszintet, ami cserébe mérsékli a stroke és a szívroham esélyét. Ezen előnyök érdekében hetente legalább 120 percet kerékpározzunk, a mérsékelttől egészen az erős fokozatig!

3. A szobabiciklizés kalóriát éget.

A biciklizés közben elégetett kalóriák száma attól függ, milyen keményen és mennyi ideig biciklizünk. Ha egy 150 kilós ember fél órát kerékpározik könnyű beállítás mellett, körülbelül 170 kalóriát éget el, míg a „mérsékelt erőfeszítés” során az elégedett kalóriák száma akár 239-re emelkedhet.

A keményebb kerékpározás tehát növeli az edzés során elégetett kalóriák számát. Sőt mi több, az aktivitás után még órákon keresztül magasabb ütemben égeti a kalóriákat a szervezetünk – tehát pihenés közben is fogyhatunk vele!

4. Érdemes interval edzést végezni rajta.

Nem szereti a gyors tempójú kerékpározást? Próbáljon rövid időközökre erősebben pedálozni, hogy növelje az elégetett kalóriák számát! Minden keményebb intervallum után pedig pedálozzon néhány percig mérsékeltebb ütemben.

5. Kíméletes az ízületekhez.

Az ízületei hálásak lesznek a szobakerékpár okozta egyenletes, folyamatos terhelésért. Az alacsony terhelésű gyakorlatok, beleértve az álló kerékpározást is, általában gyengédebbek az izmokkal és az ízületekkel, mint a nagy hatású gyakorlatok, például a futás és az ugrálókötél. Ha nem tud nagy hatású gyakorlatokat végezni, a szobakerékpár nagyszerű alternatíva.

Ha már végez nagy hatású tevékenységeket, érdemes lehet néhány kisebb hatású edzést is beilleszteni a rendszeres edzési rutinjába. Ez csökkentheti annak esélyét, hogy fájdalom vagy izomfeszültség alakuljon ki a keményebb edzések miatt.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)