Miért érdemes prémium autóápolási termékeket vásárolni?

autóápolás

Az autótulajdonosok jelentős százaléka nem bízza másra az autója ápolását. Néhányan azért tesznek így, mert nem bíznak abban, hogy vigyázni fognak szeretett négykerekűjükre. Mások anyagi megfontolásból döntenek úgy, hogy inkább maguk végzik el az ilyen jellegű teendőket, mivel így megspórolhatják a munkadíjat.

Van azonban, amin nem érdemes spórolni. Nevezetesen az autóápoláshoz szükséges termékek minőségéről van szó. Bár a hipermarketek polcain található szerek talán csábítóan olcsónak tűnhetnek, sok esetben azokkal nem lehet csodát tenni.

A prémium autóápolási termékek hatékonyabbak

Az olyan prémium gyártók, mint a Gyeon, a Shiny Garage, a Soft99 vagy éppen a Koch Chemie rengeteg pénzt költenek kutatásra és fejlesztésre. Ennek köszönhetően lehetőségük van kikísérletezni, hogy milyen összetevőkből lehet a leghatékonyabb szereket előállítani.

A drágább alapanyagok persze többe is kerülnek, így aztán sokan szívják a fogukat, amikor meglátják, milyen nagy árkülönbség van egy olcsóbb és egy prémium kategóriás autóápolási termék között.

Ugyanakkor érdemes számolni azzal, hogy az olcsóbb szer nem is biztos, hogy elég hatásos lesz, ezért könnyen lehet, hogy többet kell belőle felhasználni az elfogadható eredmény érdekében. Végül még az is megeshet, hogy pénzben nem is jön ki jobban az ember, ha olcsóbb terméket választ.

Kételkedsz? Tegyél egy próbát!

Lehet, hogy mindezek ellenére egyáltalán nem vagy meggyőződve arról, hogy megéri prémium autóápolási terméket választani. Ez esetben saját magad is kikísérletezheted, hogy tényleg akkora különbség van-e az egyes gyártók termékei között.

A felnitisztítók esetében egészen könnyű tapasztalati úton meggyőződni a termékek közötti differenciáról. Vegyél egy olcsó, bármilyen hipermarketben megkapható felnitisztítót, és rendelj egy drágábbat egy prémium gyártótól! Ezt követően a felni egyik felét vedd kezelésbe az olcsóbb, a másikat pedig a drágább szerrel!

Minden bizonnyal azt fogod észlelni, hogy az enyhe piszkot mindkét szer könnyedén feloldja. A makacsabb szennyeződésekkel a prémium termékek is könnyen elbánnak, az olcsóbbak viszont jellemzően nem tudnak velük mit kezdeni.

Ha leöblíted a tisztítást követően a felnit, szinte biztos, hogy szabad szemmel látható lesz a különbség, meg sem kell dörzsölni a felnit ahhoz, hogy rájöjj, melyik felét melyik termékkel kezelted.

Ezért érik még meg az árukat a prémium autóápolási termékek

A legtöbb autóápolási szerből egészen kevés, vagy mérsékelt mennyiségű kell egy-egy terület kezeléséhez. A prémium gyártók ezért sok terméküket szórófejjel szerelik fel. Az olcsóbb szerekről gyakran lespórolják a szórófejet, így is csökkenthető a gyártási költség.

Ilyenkor neked kell gondoskodnod a precíz adagolásról, ami nem mindig könnyű feladat. Ha a szer megborul, a ruhádra fröccsenhet és sok kárba is veszhet belőle. Ellenben ha prémium termékeket választasz, sok bosszúságtól megkímélheted magad.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)