Kivételes segédeszköz a lapszintező

lapszintező

A burkolástechnikában, különösen a csempék fektetése kapcsán egyre többet lehet hallani a lapszintező rendszerek fontosságáról. Éppen ezért érdemes kicsit mélyrehatóbban is utánajárni, hogy pontosan mit takar ez az elnevezés, mire használhatók az egyedi szerkezetek, valamint milyen változataik vannak.

Amit már eddig bebizonyított a gyakorlati alkalmazás, hogy minden tekintetben megtérülő befektetésnek minősülnek, és ennek nyomán az elvárt végeredmény sem marad el. De miről is van szó pontosan?

Miért merült fel az lapszintező iránti igény?

A szakemberek megfigyelték, hogy a lelkiismeretes munkájuk ellenére is gyakran fogazott felszín alakult ki a csempeburkolatoknál.

Hiába történik meg ugyanis az elemek vízszintbe helyezése a lerakás pillanatában, mivel a további munkálatok, de leginkább a ragasztó száradása során előfordulhatnak kisebb-nagyobb anyagmozgások. Az sem ritka, hogy magukban a lapokban vannak minimális eltérések, amire csak később derül fény.

A TLS lapszintező rendszerei,  különösen az ékes rendszerek a kifejezetten nagyméretű és vékony csempékhez lettek kifejlesztve. Ezek képesek megakadályozni, hogy az elemek elmozduljanak a stabil kitámasztott helyzetükből. Az eredmény pedig a tökéletesen sima padlófelszín, amiben minimális eltérés sem mutatkozik.

Ékes és további lapszintező rendszerek

A talpakból és ékekből összeálló TLS-PRO nagy, valamint TLS-BASIC kis csempeszintező rendszerek még a kezdők által is könnyen alkalmazhatók. A csavaros, illetve újrafelhasználható típusok már gyakorlottabb kezeket követelnek meg, mert a kialakításukból adódóan túl lehet húzni azokat, ami hibákat eredményezhet.

Ellenben hozzáértés mellett gyorsan és precízen tud velük bánni a szakember. Fontos, hogy minden lapszintező kiváló minőségű műanyagból készüljön. A mennyiség tetszés szerint választható meg, így mindig annyit érdemes rendelni, amennyire éppen szükség mutatkozik adott felület leburkolásához.

A talpak nem, de az ékek és a csavaros kivitelnél a fejek is több alkalommal újra és újra használhatóak, ami csökkeni a költségeket. A lapszintező olyan befektetés, amiről nem éri meg lemondani egyetlen esetben sem.

Hirdetés (X)