Kinti hűsben is melegen

kerti party

Ha kint még vagy már hűvösebb szelek fújdogálnak, de te és a családod vagy a barátaid szerettek sokat a szabadban időzni, akkor nagyon jól tud jönni, ha van kéznél valami kültéri fűtőberendezés. Hiszen a teraszt és a kertet ilyenkor is nagyszerűen lehet hasznosítani, ráadásul még az egészségeddel is nagyon jót teszel.

Reggeli kávé vagy vacsora fázás nélkül

A DODO kültéri fűtési megoldásaival igazán egyszerűen meghosszabbítható a szabadban kellemesen eltölthető hetek száma. Nem kell attól tartanod, hogy a hűvösebb estéken vagy a csípősebb reggeleken a kávé vagy az étkezés mellé egy tartós meghűléssel is “gazdagabb” leszel.

Sokkal jobban esik majd a bor mellett a beszélgetés, vagy a kedveseddel az összebújás a kerti garnitúrán, ha közben nem vacog a fogatok.

Az erkélyekre nem érdemes nagy, fatüzelésű berendezéseket felállítani, habár elsőre talán egyszerűbbnek tűnik, a helytakarékos megoldások alkalmazása ilyen kisebb terek esetében is sokkal jobb. A nagyobb teraszokon is inkább a kisebb berendezéseket szokták elsősorban javasolni, mert nem túl gazdaságos a nagyobb terek melegítése.

Amúgy is célszerű a teraszt kvázi terekre bontani a használati szokások alapján. Oda ideális tehát tenned a kültéri fűtést, ahol a legtöbbször tartózkodtok, pihentek vagy étkeztek.

Az első a biztonság

lámpa

A DODO-nál halogén fűtéscsövekkel működő lámpákat is beszerezhetsz, amelyek igazán hatékonyan képesek egy körülbelül 7 m2-es külső területet felmelegíteni, hogy ott kellemesen lehessen eltölteni az időt. Csak a minden szempontból megfelelő elektromos csatlakozásról kell gondoskodni, és már kapcsolhatod is be.

A modellek magassága garantálja, hogy a használat során azok semmiféle veszélyt ne jelentsenek a körülöttük tartózkodókra. Az ilyen készülékek esetében nagyon lényeges, hogy a szerkezetük igazán stabil és ellenálló legyen. Ha a legkisebb szellőtől is fel tudnának ezek a lámpák borulni, akkor igazán gyorsan kellene bennük a fűtéscsöveket cserélni, s akkor a gazdaságos üzemeltetést is zárójelbe lehetne tenni.

Azért a biztonság így is az első, a minőségi modelleket, amelyeket a DODO-nál is megvásárolhatsz, dőlésszenzorral is ellátták, hogy baj esetén kikapcsolhasson a lámpa és ne keletkezhessen tűz.

Nem gáz a gázberendezés

A gázpalackkal működtethető kültéri fűtőberendezések is rendkívül népszerűek. Modern kialakításukkal igazi luxusérzetet képesek kelteni, nem is szólva a hatékony és gyors melegítőképességükről.

Típustól függően eltér a befűthető terület nagysága, minden esetben alaposan mérlegeld, mekkora is az a hely, amelyet valóban érdemes lehet melegítened. Nagyon praktikus, ha kerekekkel felszerelt modellt veszel, mert így könnyebb lesz a készülék áthelyezése, ha arra lenne szükség.

A kültéri fűtőberendezések használata egyre jobban terjed. Te se maradj le, válaszd az igényeidnek leginkább megfelelő modellt, és élvezd tovább a szabadtér kínálta örömöket!

Kiemelt kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)