Keress Te is mesterembert a SzakiWeb alkalmazás segítségével!

szakiweb

Nagyon fontos, hogy mindig próbáljunk meg megfelelő szakembereket találni a különböző feladatainkhoz. Amikor felújításról, építkezésről van szó, akkor szóba sem jöhet, hogy egy csapnivaló brigádot keressünk meg – hiszen, ez rengeteg pénzünkbe kerülhet.

Amit leginkább megtekinthetünk, az az, hogy körültekintően próbálunk meg eljárni és a feladatainkhoz állni, amikor erre kerülne sor. Mik azok a konkrét lépések, amelyeket meg kell tennünk, ha csapatot, céget szeretnénk választani? Íme, a SzakiWeb kereső portál ajánlásával.

Milyen igényes az adatlapja?

Mennyire igényes a mesterember adatlapja? Csupán egy egy soros leírást találni az illetőről, vagy vette a fáradtságot arra, hogy rendesen bemutatkozzon? Alapvetően nem mindegy. Aki arra sem méltatja a klienseit, hogy rendesen körülírja magát és a szolgáltatásait, az vélhetően szakemberként is csapnivaló munkát adna ki a kezei közül.

Milyen értékeléseket lehet olvasni róla?

Pontosan milyen értékelések érhetők el a szakiról? Mit állítanak róla mások? 1-1 ember véleménye még lehet lehúzás, de 4-5 értékelés általában már kellő relevanciát mutat ki a valóságról. Ha sokan azt mondják, hogy igazán jó szakember, akkor vélhetően így is van.

Mikor érne rá?

Mikor érne rá a munkát elvégezni? Az alapvetően rossz intőjel, ha azonnal ki tudna szállni, hiszen a legjobb szakiknál hosszú várólista és sor található. Alapszabály, hogy legalább három hét várakozási időt kell adnia egy komolyabb munka esetén, különben jó eséllyel nem jó kivitelezőről beszélünk. Persze, ha kisebb munkáról lenne szó – egy eseti villanyszerelésről – akkor sokszor a következő hétvégén is ráérnek, ami végül is érthető.

Hogyan beszél a telefonban?

Hogyan kommunikál, amikor telefonon felhívjuk őt? Igényesen, érthetően, vagy arrogánsan szól bele, a feltételeket szabva? Ez is sokat elárul arról, hogy hogyan viselkedne velünk a későbbiekben, és hogy mennyire megbízható mesterembernek számít.

Szerződéssel szeretne dolgozni – vagy feketén?

Nem szabad komolyan venni azokat a szakikat, akik feketén, szerződés nélkül szeretnének bármit is elvállalni. A szerződés megvéd minket problémás helyzetben, és lesz mire hivatkozni károkozás esetén. Ezért érdemes mindig megkérni arra a munka előtt, hogy írjatok alá egy szerződést, amihez természetesen mind a ketten tartani fogjátok magatokat.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)