Kényelem és stílus a fürdőszobában

fürdőszobaszőnyeg

Sokunk számára ismerős az élmény, akkor először belépünk az új fürdőszobánkba, ahol a csempe, a kád, a zuhanyzó és a többi részlet is az elképzelésünk szerint valósult meg. Igen ám, de egy valami még hiányzik, ami nem más, mint a fürdőszobaszőnyeg!

Ennek a kiegészítőnek a kiválasztása, illetve beszerzése pedig nem várathat sokáig magára, hiszen – miután birtokba vesszük a fürdőszobánkat – már az első pillanattól fogva nagy szükség lesz a használatára.

A jó hír, hogy az iFloor fürdőszobaszőnyegei között gyorsan megtalálhatjuk a tökéletes változatot, ami méretben és színben is passzol az enteriőrhöz. Mivel a forgalmazó a minőségre is nagy figyelmet szentel, ezért a tartósság tekintetében sem lesz panaszunk a választott darabra.

Nézzük, hogy miért is van szükségünk erre a kiegészítőre, és mire érdemes figyelni, hogy minél előbb rátaláljunk az “igazira”!

Egy nélkülözhetetlen kiegészítő: a fürdőszobaszőnyeg

A fürdőszoba a mosakodás, fürdés helyszíne a lakásban, ami megköveteli az aktív vízhasználatot. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy sok esetben úgy lépünk ki a kádból vagy a zuhanyzóból, hogy még valamennyire vizes a lábunk. Ilyenkor igazi áldás, ha nem a csempére kell kilépni, hanem egy puha szőnyegre, ami felitatja a talpunkról a maradék nedvességet.

És persze, abban az esetben is jó szolgálatot tesz, ha sikerül teljesen szárazra törölni a lábunkat fürdés után, hiszen a csempét nagyon hidegnek érezhetjük, szemben egy meleg szőnyeggel, amire igazán kellemes “megérkezni”.

Nem a méret a lényeg, de az is számít!

Alapvetően egy fürdőszobaszőnyeget a puhasága és a tartóssága alapján ítélünk meg, nem pedig a mérete alapján. Mégis meglehetősen sokat számít, hogy a szélessége, hosszúsága – vagy kör alakú szőnyeg esetén az átmérője – alapján befér-e a fürdőnkbe vagy sem. Ha ugyanis nem, akkor lehet bármennyire puha és esztétikus, sajnálatos módon le kell mondanunk róla, és egy másikat kell választanunk.

Többet nyom a latba a szín, mint azt gondolnánk

Amikor a minden szempontból tökéletes fürdőszobaszőnyeg nyomába eredünk, akkor csak úgy záporoznak a gondolataink arról, hogy mire figyeljünk. Mindenekelőtt méretben kell passzolnia, különösen azért, mert ha túl nagy darabot választunk, akkor nem fog beférni, ha pedig túl kicsit, akkor félő, hogy lelóg róla a lábunk.

Ugyanakkor a méret mellett a szín is sokat nyom a latba, elvégre nem téveszthetjük szem elől, hogy bár használati tárgyról van szó, de egy dekorációs elem is egyben. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogyha a megfelelő színű változatot választjuk, egy nagyon kellemes összhatást érünk el. Ennek köszönhetően pedig sokkal szívesebben időzünk a fürdőszobánkban.

Nem vitás, hogy a szőnyeg az egyik legfontosabb kiegészítő a lakásunk számos pontján – így a fürdőben is. A kérdés legfeljebb az, hogy melyikre essen a választásunk, amit úgy deríthetünk ki, hogy átgondoljuk a fentebbi pontokat és szemügyre vesszük az iFloor fürdőszobaszőnyegeit, melyek bármelyike remek választás lehet!

Hirdetés (X)