Jó tanácsok kismamáknak autós utazáshoz

kismama

Amikor egy nő várandós, rádöbben, mennyi mindent másképp kell csinálnia, mint addig. Például egy egyszerű autóút is kihívások elé állíthatja a pocakos kismamát, hiszen a biztonsági öv pont a hason keresztül fut át. Hogy mit lehet tenni ilyen esetben és még mire kell figyelni az autós utazás, vezetés kapcsán, kiderül a cikkből!

Övterelő használata

Az autóvezetés mindennapos tevékenység, valószínűleg a kismama a babavárás időszakában is ugyanúgy autóba pattan, ha a napi dolgokat kell intéznie. Ahogy azonban egyre nő a pocak, egyre kényelmetlenebbé válik a biztonsági öv használata, de enélkül természetesen nem lehet útnak indulni.

A megoldás egy övterelő, amelyet az ismert babaáruház, a Baby Lion kismamáknak szóló termékei között is megtalálunk többféle kivitelben. A Banna komfort és kompakt övterelők használata egyszerű, egy állítható csat segítségével az ülés háttámláján rögzíthetők. Kicsire összehajthatók, így egy kistáskában is elférnek, ha esetleg más kocsiban is használnánk őket.

Az övterelő nemcsak a kényelmesebb utazás, vezetés miatt fontos, hanem a biztonság érdekében is. Az erős fékezés, ne adj’ isten ütközés hatására ugyanis a pocakon keresztülhaladó öv kárt tehet a babában. Az övterelő azonban a has alatt tartja az öv alsó részét, így védve a magzatot, de a mamát is.

Az övterelő lényege, hogy az autósülésre kell helyezni a szerkezetet, majd a háttámlán összekapcsolni a két szárat. Mivel szabadon állítható a méret, az övterelő bármely autóban használható. Az biztonsági öv bekapcsolása során az alsó részt a patentokkal a két comb között kell rögzíteni.

Akár napi pár perces kocsikázásról van szó, akár hosszabb autós kirándulásról, mindenképp érdemes egy övterelőt beszerezni, mert a kényelem és a biztonság megléte a legfontosabb a babavárás időszakában is.

Mi legyen még a kocsiban?

Amikor egy kismama ül a vezetőülésen, legyen a keze ügyében minden, amire szüksége lehet. Egy üveg ásványvíz nélkül semmiképp se induljon útnak, bármekkora is a táv. Ha csak a nagyobb gyerkőc óvodába szállítása vagy egy rövid bevásárlás is a cél, innivaló mindig legyen a kocsiban.

Hasznos lehet még valamilyen rágcsa, cukorka, ha a vércukor hirtelen leesne. Éhgyomorra egyébként sem tanácsos elindulni, bármennyire is kapkodósak a reggelek, reggelizésre legyen idő!

Hasznos lehet még a kocsiban tartani a legalapvetőbb gyógyszereket, vitaminokat is. Az orvossal mindig egyeztessük, mi az, amit szabad szedni.

A telefon és az iratok alapvető dolgok, de ezekről se feledkezzünk meg! A kismama táskájában legyenek ott a mindennap használt tárgyak: zsebkendő, lakáskulcs, bankkártya, kézkrém.

Utazás hosszabb távon

Ha várandósan kirándulni indulunk, hosszabb autóútra megyünk, akkor is vegyük figyelembe a kényelmi szempontokat. Óránként-kétóránként érdemes megállni, kis pihenőt tartani, megmozgatni a testet.

Vezessünk mindig óvatosan, az időjárási körülményeknek megfelelően. Bár az övterelők 2 hónapos terhesen már használhatók, nagy pocakkal már ne vezessünk, ha nem muszáj, hanem pihenjünk minél többet.

Hirdetés (X)