Íme, a sokoldalú hasított gégecső

gégecső

A hasított gégecsövek sok iparágban felhasználhatóak, mivel egyedi kialakítással és különleges tulajdonságokkal bírnak. Ezek a gégecsövek külön csoportját alkotják, mivel – ahogy a nevük is mutatja – hosszukban nyitottak. Nézzük, mire is használhatóak.

Minden szakember szereti az univerzálisan használható eszközöket, szerszámokat, melyeket többféle területen is igénybe vehetnek és megkönnyítik a munkájukat. A hasított gégecső, melyet a Penta Elektrik csövei között is megtalálhat az érdeklődő, pontosan ilyen.

A hasított gégecső

A hasított gégecsöveket tömlők, vezetékkötegek, kábelek védelmére használják. Előnyük, hogy mivel hosszanti oldalukon nyitottak, így utólagosan is könnyen felhelyezhetőek az adott helyre, anélkül, hogy a vezetékrendszert meg kellene bontanunk.

Utólag is belefűzhetünk vezetékeket, bővíthető marad a rendszer általa. A kábelek nemcsak fokozottabban vannak védve, hanem a vízelvezető képesség is nő, mivel a csövek hosszában elhelyezett hasítás miatt a folyadékok hatékonyabban elvezetődnek.

Alkalmazásának helyei

Ahogy a bevezetésben is írtuk, számos ipar sikerrel alkalmazza a hasított gégecsöveket más néven védőcsöveket, íme néhány példa:

Riasztó- és biztonságtechnika – legyen szó beltérről vagy kültérről, a kábelek védelemre szorulnak a mechanikai behatásoktól vagy a nap okozta UV-sugárzástól, ezért aztán ez az iparág gyakran használja a gégecsöveket védelemre.

Ipari gépek – pneumatikus vezetékeket, kábeleket, tömlőket véd ebben az esetben a gégecső, megakadályozza a kopás, rezgés vagy a zord üzemi körülmények okozta sérüléseket. Így a gépek tovább használhatóak, élettartamuk növekszik és megbízhatóbb marad a munkavégzés.

Autóipar – leggyakrabban elektromos vezetékek és kábelek védelmére fordítják a hasított gégecsöveket a járművek belsejében, így a környezeti tényezők és mechanikai hatások nem károsítják a létfontosságú vezetékeket. Ezáltal az elektromos rendszerek megbízhatóan működnek majd, és csökken a balesetek ilyen irányú kockázata.

Építőipar és fűtési rendszerek – szellőztetőrendszerekben, fűtőrendszerekben és légkondicionálókban is alkalmazzák a csöveket.

De alkalmazzák még az automatizálás, az üzemmérnökség, a gépészet és egyéb más, fontos területeken az iparban.

Gyakori kérdések a használatával kapcsolatban

  • Milyen méretekben kaphatóak? Leggyakrabban a 6-29 milliméteresek találhatóak meg raktáron.
  • Milyen az anyaga? Polipropilén (PP).
  • Mik a főbb tulajdonságai? UV-álló, nagy hőmérsékletet képes elviselni, és kis ívben hajlítható.
  • Mik a legnagyobb előnyei? Gyorsan és egyszerűen felhelyezhető a kívánt területre, akár utólagosan is, és lezárható egy tömítőperem segítségével.

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelőt, kérd szakember segítségét!

Hirdetés (X)