Hogyan néz ki egy tábori konyha?

tábori konyha

A vadon rejtélyes hangjai csak éjjel tűnnek olyan ijesztőnek, ennek ellenére nappal is beleborzongok a látványába. Nincs más csak én és a természet, a pislákoló tűz, néhány fémedény, amelyeket biztosan csak az igazi túlélők használnak… és akkor, megjelenik ő, az izmos, sármos, jaj ne, megint álmodtam! Félre a rossz kalandfilmes klisékkel, ami neked kell, az a valóság!

A következő cikkben megtudhatod, hogy pontosan milyen eszközökre van szükséged, ha gyakran időzöl a szabadban. Ne feledd, egy jól felszerelt tábori eszköztár nélkül nem érdemes útnak indulni!

Milyen egy jó tábori konyha?

Nem az eleganciáról híres, az biztos, de ilyen körülmények között nem is feltétlenül arra van szükség. Hanem? Olyan masszív, rozsdamentes acél vagy műanyag eszközökre, amelyeket hosszú távon használhatunk. A Kések Ollók Webáruház tábori konyha kínálata már önmagában kecsegtető. Ám mielőtt hirtelen felindulásból vásárolni kezdenél, talán gondold át, hogy mire van igazán szükséged.

A tábori konyhában mindennek lennie kell, ami az ég alatt történő étkezést teszi lehetővé. A legfontosabb, hogy legyenek evőeszközök, tányérok, többfunkciós étkészletek vagy akár utazós poharak, bögrék. A következő pár sorban néhány konkrét példát is mutatunk, hogy tudd, miből válogathatsz.

Evőeszközök és étkészletek

A legnépszerűbbek azok az outdoor készletek, amelyek számos eszközt tartalmaznak. Némelyikük nemcsak az ételek és a nyersanyagok tárolására alkalmas, de a szabadban történő főzésben egyaránt a segítségünkre lehet.

A minőségi készletek gyakran GMO-mentes kukoricaalapú műanyagból és cukornád farostból készülnek, illetve BPA-mentesek is. A kellékek legnagyobb előnyei, hogy tábori körülmények között is könnyen tisztíthatjuk őket. A szettek praktikus tárolása ugyancsak kiemelhető, mivel csak egyszerűen egymásba kell illesztenünk az elemeket.

Legyen szó családi túráról, kempingezésről, esetleg többnapos túráról, bármely esetben magunkkal vihetjük ezeket.

Minőségi evőeszközök nyomában

Az evőeszközökkel a szettekben is találkozhatunk, azonban beszerezhetünk egy-egy “magányos” darabot is, ha éppen erre van szükségünk. Mivel az outdoor programok átalakulásával a felszerelés kompaktizálása is fejlődött, ezért a funkcionalitás mellett a tömeg, illetve a kényelem egyaránt meghatározó szempontokká váltak.

A mobil étkezőszettek között találkozhatunk olyanokkal, amelyek a kés-villa-kanál kombinációjából állnak. A PA-6 szintetikus anyagból gyártják őket, ami tulajdonképpen rendkívül strapabíróvá teszi ezeket az eszközöket.

A tábori konyhát tehát kizárólag minőségi produktumokból érdemes felállítani, illetve arra szintén érdemes figyelnünk, hogy a mi kényelmünket szolgálják ezek a kiegészítők, ily módon a saját kalandfilmünkbe csöppenhetünk.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)