Hasznos tudnivalók az esővíztartályról

eső

Napjainkban a fenntarthatóság, illetve az ökológiai lábnyomunk csökkentése egyre fontosabbá válik, hiszen a Föld erőforrásai végesek. Ebben a folyamatban többek között az esővízgyűjtés is fontos szerepet játszik, hiszen ezáltal rengeteg vizet megspórolhatunk.

Amennyiben megoldható számodra a használata, és ezek a tényezők számodra is fontosak, akkor nem vitás, hogy neked is szükséged van egy megfelelő eszközre. A kérdés legfeljebb csak az, hogy milyen márkát érdemes választani, de ezen sem kell sokat gondolkodni, hiszen a Szomszedkert oldalán kapható Roterra esővíztartályok ideális megoldást jelentenek, ha magas minőségben, hatékonyan és kényelmesen szeretnéd megoldani az esővíz gyűjtését, tárolását.

Ha többre is kíváncsi vagy, akkor tarts velünk, ebben a cikkünkben ugyanis ezt a témát vesszük górcső alá! Először is elmondjuk, hogy mi az az esővíztartály, illetve milyen előnyei vannak a rendszeres használatának, de arról is szó lesz, hogy hogyan kell telepíteni.

Mi az az esővíztartály?

Az esővíztartály lényegében egy olyan eszköz, ami összegyűjti, illetve tárolja az esővizet annak érdekében, hogy fel tudjuk használni később. Vannak kisebb méretű modellek, de léteznek nagyobbak is, amik sokkal nagyobb mennyiségű vizet tudnak “kezelni”. Ezek a változatok általában vízgyűjtő rendszerekhez, például lefolyócsövekhez vagy esővízcsatornákhoz vannak csatlakoztatva.

Milyen előnyei vannak az esővíztartály használatának?

Ennek a nagyszerű eszköznek számos pozitívuma van, ugyanis lehetővé teszi, hogy az értékes vizet különböző célokra használjuk fel. Például a növények öntözésére, a WC öblítésére, a mosógép működtetésére vagy a járművek mosására. Amennyiben a tartályból használunk vizet, akkor csökkenthetjük a háztartási vízfogyasztást, ami azt jelenti, hogy rengeteg vizet, s ezáltal pénzt takaríthatunk meg.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az esővíztartályok használatával csökkenthetjük a környezetre gyakorolt hatásunkat, hiszen általuk kevesebbet használunk a Föld mára már intenzíven fogyó vízkészletéből.

Mivel az esővíz általában lágyabb, mint a csapi, jobb a PH-értéke, és klórt sem tartalmaz, ezért sokkal előnyösebb alternatívát jelent a növényeink öntözéséhez is.

Hogyan kell telepíteni?

Az olyan esővíztartályok, mint amilyeneket a Roterra is gyárt, nagyon egyszerűen és kényelmesen telepíthetőek, illetve a használatuk sem bonyolult.

Először is ki kell választani a megfelelő helyet, ahova el szeretnénk helyezni. Nagyon fontos, hogy könnyen hozzá tudjunk férni, és az adott helyen megfelelő vízgyűjtési potenciál is legyen. Például az esővízleeresztő közelében lévő helyszín tökéletes választás. Továbbá arra is figyelni kell, hogy legyen elegendő hely a tartálynak, a talaj pedig kellőképpen stabil és egyenletes legyen.

Minden esetben az adott termék használati útmutatóját kövesd, ugyanis minden esővíztartály más! Ha így teszel, akkor gond nélkül be tudod üzemelni, és hamarosan ki is élvezheted a használatának az előnyeit.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)