Hasznos tippek, hogy a hónap végén se legyen üres a pénztárcánk!

spórolás

Az elmúlt években bekövetkezett áremelkedés sokakat érzékenyen érint. Annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani az inflációval, igyekszünk csökkenteni a kiadásainkat, például lemondunk a költséges hobbinkról, spórolunk az energia- és gázfogyasztáson, valamint elodázzuk a nyaralást.

A spórolásnak viszont nem feltétlenül kell az életszínvonal romlásával együtt járnia. A Genertel Biztosító blogjában rengeteg informatív cikket és hasznos tanácsot talál, melyeknek nagy hasznát veheti a mindennapokban, így a spórolásban is.

A drága élelmiszer problematikája

Az, hogy egyre drágább az élet, elsősorban a heti bevásárlások során érzékelhető. Ez rendkívül érzékenyen érint mindenkit, mivel az ételeken nagyon nehéz spórolni, ugyanis enni mindenképp kell. A minőségből semmiképp sem szabad alábbadni, mivel az idővel az egészségünkre lehet negatív hatással. A mennyiséget sem szabad drasztikusan csökkenteni, mert nem éhezhetünk folyamatosan.

A heti menü megtervezése és az előre főzés viszont nagyon hasznos lehet. Vannak olyan ételek, melyek mindössze pár összetevőből gyorsan elkészíthetőek. A másik opció az olcsó heti menü házhoz rendelése lehet. Érdemes utánanézni az ajánlatoknak, tájékozódni, így nagyobb eséllyel hozhatunk olyan döntést, mely a pénztárcánkra nézve is előnyös. Emellett nem árt az akciókat is figyelemmel kísérni.

Ha listát írunk, az mindenképp jól jön, mivel így megkímélhetjük magunkat egy költséges impulzív vásárlástól.

Drága autófenntartás

Az autózás manapság még inkább drága mulatságnak számít, ugyanis jelentősen megemelkedett a jármű fenntartásának, javításának, parkoltatásának díja, valamint az üzemanyag sem olcsó.

Éppen ezért nem árt minden elindulás előtt mérlegelni, hogy milyen közlekedési módot válasszunk. Szerencsére ma már számos egyéb lehetőségünk van, mint például a roller- vagy kerékpárhasználat, vagy akár egész egyszerűen a gyaloglás. Emellett a tömegközlekedés is szóba jöhet, mint olcsóbb alternatíva.

A költségek nyomon követése

A spórolás legegyszerűbb módja, ha pontosan tudjuk, hogy mire és mennyit költünk. Ehhez nem feltétlenül kell kockás füzetben vezetni a költségeket, mivel ma már számos okostelefonos applikáció is elősegíti ezt.

Ilyen például a Költségvetésem, melyben pontosan vezethetjük az anyagiakat, sőt akár limiteket és célkitűzéseket is meghatározhatunk.

A MyWallet app szintén számos extra funkcióval rendelkezik. Akár különböző bankkártyákat is felvihetünk az applikációba, így mindent egy felületen vezethetünk. Emellett lehetőségünk nyílik a széleskörű kategorizálásra.

Emellett nem árt utána néznünk, hogy saját bankunk rendelkezik-e telefonos alkalmazással, mivel így nemcsak a költségeinket követhetjük nyomon, hanem akár az utalásokat is nagyon egyszerűen intézhetjük.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)