Ha vidéken szeretnénk dolgozni logisztikai területen

logisztika

Az álláspiacon soha nem volt ilyen nagymértékű és gyors a változás, amely körülvesz minket ezekben az években. Olyan szintű átrendeződés zajlik, melynek hatására folyamatosan figyelni kell, hogy meg tudja érteni az ember és alkalmazkodni tudjon ezekhez a változásokhoz.

Kiemelten kell tanulmányoznia a munkaerőpiacot azoknak, akik éppen álláskeresésben vannak, vagy van ugyan munkahelyük, de váltani szeretnének. Ha tisztában vannak vele, hogy melyek éppen a keresett szakmák, jóval nagyobb eséllyel pályázhatnak sikeresen.

Szakmák, amelyekben vidéken is hiány van

Elég, ha górcső alá vesszük a logisztika ágazatát, látható, hogy vidéken is bőven van lehetőség ezen a területen elhelyezkedni. A https://kaposvarallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika linken találhatók a Kaposvárállás gyűjtőportál logisztikai területre vonatkozó álláslehetőségei.

A weboldalon időrendben követik egymást a hirdetések, így a legelső a legfrissebb. A Kaposvárállás kifejezetten a Somogy vármegyei üresedésekre szakosodott, de találunk ilyen oldalakat az ország más vármegyéire specializáltan is, érdemes rákeresni.

Amennyiben nem csak raktározási, logisztikai terület jöhet számításba, a Kaposvárállás oldalon az Állás fülre kell kattintani a felső címsorban, és mindjárt láthatóvá válik számtalan piaci ágazat jobb oldalon. Az adott területre kattintva megkapjuk, hogy milyen egyéb munkakörökbe keresnek éppen embert.

Ha esetleg lemaradtunk egy határidőről, akkor sincs veszve semmi, érdemes rákérdezni, hogy beküldhetjük-e így is a pályázati anyagot. Gyakorta előfordul, hogy másik céghez vagy szülési szabadságra megy valaki, ilyenkor jól jön, ha nem kell meghirdetni az adott pozíciót, hanem csak elővenni az adatbázisban lévő önéletrajzokat.

A logisztika élre törése

Az elmúlt évek változásait vannak, akik nem csak hátrányként élik meg. Ugyanis a digitalizáció nagymérvű fejlődésének köszönhetően ma már szinte mindenki online vásárol.

Ennek logikus következménye, hogy a milliónyi csomagot, amelyet küldünk és fogadunk, valakinek el kell szállítania, miközben az online vásárlás mellett valamilyen szinten a személyes forgalmú boltok is megmaradtak. Hozzájuk szintén napi szinten kell szállítani.

Ennek hatására hatalmas igény jelentkezett a raktáros és sofőr állásokra, ez utóbbi esetében nem csupán a személyautó, hanem a tehergépjárművek és kamionok vezetésére is. Az ezekhez szükséges jogosítványok és képesítések megszerzése nem egy hosszú folyamat, így aki ebben érzi magát elhivatottnak, néhány hónap után már biztos el is kezdhet dolgozni. Országos és nemzetközi szinten is nagy a sofőrökre a kereslet.

A siker egyik záloga az álláskeresésben a kitartás

Ha a lehetőség adott, már csak türelemre, elszántságra és kitartásra van szükség. Akinek megvannak már a kért bizonyítványai, hamarabb el tud helyezkedni, de idő kell, míg összeállítja az adott cégre szabott önéletrajzát, és megírja hozzá a kísérőlevelet. Ez utóbbi mindenképpen szükséges a kiegészítő információk megadásához.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)