Gyakori hibák a műszempilla építés során, melyeket jobb, ha Te nem követsz el!

műszempilla építés

Kezdőként teljesen normális, hogy elkövetünk bizonyos hibákat vagy a tapasztalat hiánya miatt nem vagyunk elég ügyesek. Ugyanakkor vannak olyan banális hibák, melyeket egy kis odafigyeléssel meg lehetne előzni.

Nem megfelelő anyaghasználat

Sokféleképp megvalósítható a spórolás, azonban a szempilla építéshez szükséges anyagok kapcsán nem érdemes kompromisszumot kötni. A minőségi termékekért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, azonban ezek esetében kevésbé kell attól tartani, hogy irritációt vagy allergiát váltanak ki. Emellett az elkészült munka is sokkal tartósabbá válik.

Különösen a ragasztóra igaz, hogy nagyon nem mindegy, milyen termék mellett tesszük le a voksunkat. A nem megfelelő választás akár a szolgáltatásunk minőségére is negatív hatással lehet. Az Xtreme Lashes applikációs termékei segítségével tartós és professzionális szettek építésére van lehetőségünk.

A kimondottan érzékeny szemekre kifejlesztett szenzitív előkészítési folyadékok, illetve tapaszok az érzékenyebb szemekkel rendelkező vendégek esetében is nagy segítséget jelentenek.

Túlzott ragasztóhasználat

A kezdő szempilla stylistok sokszor tévesen úgy vélik, hogy a pilla annál biztosabban marad a helyén, minél több ragasztót használ a folyamat során. Ez azonban nem így van, a jól ismert mondás ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb néha több.

A túl sok ragasztóval a végeredmény sem lesz szép, sokkal inkább csomós hatású lesz. Arról már nem is beszélve, hogy a természetes szempillák is könnyen károsodhatnak, mivel a nagy mennyiség komoly terhelésnek teszi ki őket.

Az optimális mennyiség alkalmazása sokkal előnyösebb a szempillák és a száradási idő tekintetében is. Erre gyakran a szempillaépítő tanfolyamokon is felhívják a figyelmet. A hagyományos szempilla-hosszabbítás során elegendő a pillát körülbelül 2 milliméterre belemártani a ragasztóba, majd felapplikálni.

Nem megfelelő izolálás

Szintén tipikus hiba a nem megfelelő izolálás, vagyis a természetes pillák egymástól való elkülönítése. Ezt a lépést nem érdemes elkapkodni, ugyanis nagymértékben befolyásolja a végeredményt.

A pillás tanfolyamokon rendszerint elhangzik, hogy a pillák különböző növekedési fázisban vannak, vagyis a nagyobb szálak között kisebbek is találhatók. Ha ezeket nem különítjük el egymástól, akkor könnyen összecsomósodhatnak vagy egy kihulló pillával több természetes szempilla is kihullhat.

Ha szeretnénk, hogy a vendég elégedett legyen a végeredménnyel és a munkánk tartós legyen, akkor elengedhetetlen, hogy türelmesen és precízen dolgozzunk, a megfelelő, minőségi anyagok és eszközök felhasználásával. Nem szabad elfelejteni, hogy ha nem szép a végeredmény, annak könnyen híre mehet és a vendégek elpártolhatnak tőlünk.

Hirdetés (X)