Gumikkal való eredményes pergetés

horgászat

A gumikkal kivitelezett pergetőhorgászat sokak nagy kedvence, pláne ha süllőre vagy csukára történik a portyázás. Ellenben egyáltalán nem mindegy az, hogy egész pontosan milyen műcsali kerül a karabinerre. Szerencsére van egy nyerő tippünk! Pontosan ezt fogjuk elárulni a cikkben, remélhetőleg minél több horgásznak ihletet biztosítva a következő pecákhoz. Hajrá, görbüljön!

Miért célszerű gumikkal elindulni egy ősz végi, tél eleji pergetőhorgászatra?

November végétől és december elejétől a pergetőhorgászat szerelmeseinek is alkalmazkodniuk kell a változó időjáráshoz. Ebben a periódusban egyre inkább megéri a mélyebb vizek átfésülésére kiválóan alkalmas színes gumihalak és twisterek bevetésére koncentrálni.

Ebből következően a Fishinda gumihal választékát sem árt szemügyre venni, hogy a felkészülés jegyében frissíteni lehessen a táskában helyet kapó műcsali repertoárt. A gumikkal történő peca esetében a technika, a tűpontos dobások, a rugalmas csalik mellett a színeknek is komoly jelentősége van.

Például a fehér és piros árnyalatú daraboknak általában a süllők, a narancs színeiben pompázó plasztikoknak pedig a csukák képtelenek ellenállni.

Gumikkal pergetve sosem árt nyitottnak lenni a legújabb csalik felé

Ha pedig szóba hoztuk az innovációt, a különlegesnek számító Wizard Crub gumikat mindenképp meg kell említeni. A szerkezetüknek, az anyaguknak és a gyártás során alkalmazott technikának köszönhetően ugyanis új távlatokat nyithatnak a horgászatban.

Wizard gumikkal pergetve eleve feltűnhet, hogy farokrész kialakítása nagyban különbözik az átlagos twisterformáktól. Ennek azért van kiemelt jelentősége, mert egyedi mozgást tud adni a gumiknak vontatás közben.

A Wizard csalik másik különlegessége, hogy a farok felső szárából még egy félköríves rész ágazik ki. Ennek hatására olyan hullámokat képes kelteni a vízben, ami teljesen megbabonázza az arra portyázó rablóhalakat.

A Wizard gumikkal kivitelezett pergetés további előnyei

Fontos tudni, hogy ezek a csalik már a leglassabb vontatásra is komoly rezonanciát keltenek a vízben. Újfent egy olyan sajátosság, amiről köztudott, hogy a közelben lévő ragadozókat rendszerint kapásra bírja.

Talán a legjobbat még nem is említettük. A Wizard gumik teste ugyanis egybe van építve az ólomfejjel. Ennek köszönhetően nem kell az ólomfej dilemmájával küzdeni. 100%-ig biztosak lehetünk benne, hogy a testhez a legideálisabb súly kapcsolódik.

Innentől kezdve pedig mondhatni gyerekjáték a süllyesztés és az ereszkedés, vagyis a hibátlan mozdulatsort kivitelezni. Ha egy mód van rá, ezekből a gumikból mindenképp jó betárazni néhány darabot, mert nem akármilyen pecával ajándékozhatnak meg.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)