Feltéthűtő – energiatakarékos élelmiszerbiztonság

feltéthűtő

A klíma gyors és drasztikus változására a vendéglátásnak is reagálnia kell, hiszen egyszerre kell megvédeni az érzékeny élelmiszereket a kirívóan meleg nyári napokon, és közben figyelembe venni az energiatakarékosság szempontjait is, ami nem mindig egyszerű kihívás.

Pizzériák, büfék, salátázók, szendvicsbárok esetében szerencsére létezik ma már hatékony megoldás, ez pedig az energiatakarékos feltéthűtő, hiszen így pazarlás nélkül tudhatja biztonságban az érzékeny alapanyagokat.

A feltéthűtő elhelyezése, felépítése

Mint az előbb említettük, a feltéthűtő vitrineknek számos vendéglátási profilban juthat komoly szerep, jellemzően a nagykonyhai munkaasztalon vagy pizzapulton kapnak helyet.

Gyorsbüfékben, gyrosozókban, pizzériákban sokat lendítenek a munkafolyamaton, és nagy előnyük, hogy a vendég is látja, milyen feltétek között választhat, így nemcsak az alapanyagok vannak kéznél, de a kiszolgálás is sokat gyorsulhat a kommunikáció egyszerűsítésével.

Ezek a berendezések jellemzően rozsdamentes acélból készülnek, a bennük tárolt alapanyagokat, feltéteket sok esetben leheletvédő üveg felépítmény védi, így a higiénia szempontjai is érvényesülnek, hiszen elválasztásra kerülnek a vendégtértől, illetve gátolva van a vendégekkel való közvetlen érintkezésük.

Tanácsok feltéthűtő vitrin vásárlásához

Először minden esetben a berendezésnek helyet adó munkalap hosszát kell felmérni, hiszen ez szabja meg a feltéthűtő vitrin lehetséges maximális méretét is.

Azt is érdemes előre meghatározni, hogy hányféle alapanyagot szeretne benne egyszerre tárolni, hiszen ennek függvényében derül ki, hány darab GN kompatibilis edény számára kell férőhelyet biztosítson.

Jó esetben a rendelkezésre álló hely és a szükséges kapacitás nem állnak ellentétben, de jobb, ha a nehézségek még a tervezés fázisában kiderülnek, mintha ott áll egy új készülékkel, ami nem szolgálja megfelelően az üzletmenetet.

A vitrinek tisztítása

Mivel érzékeny élelmiszerek tárolása a cél, amik még folyton cserélődnek is, ezért a tisztításra még a nagykonyhában megszokottnál is komolyabb hangsúly helyeződik, hiszen a fertőzés veszélye igencsak komoly.

A tisztítást mindig a készülék kikapcsolásával kell kezdeni, hiszen elektromos árammal működő berendezésről van szó, ezért ez érintésvédelmi szempontból megkerülhetetlenül fontos.

A takarításhoz nincs szükség speciális felszerelésre, egy puha törlőronggyal és enyhén tisztítószeres vízzel könnyen megoldható. Arra érdemes odafigyelni, hogy minél kevesebb vizet használjon, hiszen hűtött felület lévén mind a pára lecsapódásával, mind a jégképződéssel számolni kell ellentétes esetben.

Mivel különösen fontos a megbízhatóság, ezért válasszon a Nagykonyhai.com Webáruház pizza feltéthűtő készülékei közül, illetve a feltétek előkészítéshez vásároljon az ugyanitt található zöldségszeletelő gépek közül!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)