Ezért éri meg a vállalkozásoknak céges autót lízingelni

ezért éri meg a vállalkozásoknak céges autót lízingelni

Az autók beszerzése terén a vállalkozások ma már számos lehetőség közül választhatnak, amelyek közül egyre népszerűbb megoldást jelent a céges autók lízingelése. Ez a rugalmas és gazdaságos alternatíva számos előnnyel jár a cégek számára. Ebben a cikkben áttekintjük, hogy melyek a legfontosabb pozitívumok.

Vásárlás, hitel vagy lízing?

Többféle opció közül is választhat egy vállalkozás, ha munkavállalóinak céges autót szeretne biztosítani. A lehetőségekhez mérten mindegyiknek van relevanciája, de sokak számára az operatív lízing jelentheti a legelőnyösebb megoldást.

Ebben az esetben a vállalkozás csupán bérli az autót, a tulajdonos a lízing cég marad, s ez utóbbi viseli a beszerzési költségeket és végzi az üzemeltetési, karbantartási feladatokat is.

Az Arval, mint teljeskörű autólízing és flottakezelő partner rendkívül kedvező feltételekkel és teljeskörű szolgáltatási csomaggal kínál egyedi megoldásokat, melyek teljeskörűen lefedik a munkavállalók mobilitását és kiszervezik az üzemeltetéssel járó kockázatokat.

Pénzügyi kiszámíthatóság, alacsonyabb költségek

A céges autó lízingelésekor a vállalkozásnak nem kell nagyobb összeget ráfordítania az autó vásárlására, akár induló befizetés nélkül is hozzájuthat a legújabb gépjárműhöz. Az így szabadon maradó likviditás lehetőséget biztosít a vállalkozás számára akár az összeg más területen történő felhasználására.

A lízing kiszámítható, fix havi összegű konstrukciót jelent, amellyel könnyebben tervezhetővé válik a cég költségvetése. A lízingdíj emellett (ilyen kifejezés, hogy adózható költség nincsen…) az adóból leírható költséget jelent, míg a gépkocsi használatától függően a havidíj ÁFA összegének akár 70%-a is visszaigényelhető lehet, amelyek további előnyöket nyújtanak a vállalkozásnak.

Rugalmas szerződési feltételek

A lízingcégek, mint az Arval, rugalmas szerződési feltételeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik az autók és a lízing időtartamának a kiválasztását, hogy az aktuális igényeknek a legteljesebben megfeleljenek.

Például, ha a vállalkozásnak csak ideiglenesen van szüksége autóra, úgy rövid távú szerződés kötésére is van lehetőség, így nem kell hosszú távú kötelezettséget vállalnia. Míg szükség szerint a rövid időtartamra kötött szerződés szükség szerint akár 5 évre is meghosszabbítható

Szerviz, karbantartás és javítás

Az Arval minden üzleti célra használt lízingelt jármű esetében rendszeres karbantartást, garanciális javítást, szervizelést és ellenőrzést biztosít. Így a vállalkozásnak nem kell külön időt és erőforrást fordítani az autók fenntartására, amivel időt és pénzt takaríthat meg.

Az országos lefedettségű hálózatnak köszönhetően, ha például gumiabroncs cserére van szükség a szokásostól eltérő helyszínen, a lízing cég biztosítja az új vagy csereabroncsok leszállítását is.

Az Arval baleset vagy meghibásodás esetén megfelelő segélyszolgálati támogatást is nyújt, hogy a járművezetők minél hamarabb folytathassák az útjukat.

Új mobilitási megoldások

A céges autók lízingelése lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy mindig a legújabb és legkorszerűbb járművekkel rendelkezzenek. A lízing lejártakor lehetőség nyílik az autók cseréjére, a régi helyett újabb vagy akár más típusú modellt is választhat az ügyfél, hogy mindig naprakész és versenyképes flottával bírjon.

Így válnak egyre inkább a céges flották részévé az elektromos járművek is. Az Arval teljes körű megoldásokat kínál szakértői tanácsadással a gépjárművek kiválasztásától kezdve az otthoni és irodai töltési lehetőség kialakításán és üzemeltetésén át egészen az publikus töltési megoldások használatának biztosításáig, hogy az áttérés az elektromos járművekre zökkenőmentes legyen.

Igénybe vennéd az ARVAL lízing szolgáltatásait? Tudj meg többet a konstrukciókról és ismerd meg a bérlési és mobilitási megoldásokat!

Megnézem

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)