Elektromos roller és elektromos kerékpár: miért érdemes őket választani?

elektromos roller

Manapság az elektromos járművek már minden közlekedési területre betörtek. Az utakat ellepték a villanyautók, a bicikliutakat pedig az akkumulátoros rollerek és kerékpárok. Már bárki számára elérhetőek utóbbiak, viszonylag könnyű őket karbantartani, és teljesen más élményt nyújt a velük történő közlekedés, mint a hagyományos változatok esetében.

Miért előnyösebb az elektromos változat?

Az okoseszközök ma már számtalan területen meghatározóak. Ugyanez igaz a közlekedési eszközökre is, elég csak megnézni a Xiaomishop.hu elektromos rollereit, kerékpárjait, és máris láthatjuk, hogy többféle modellel, kialakítással és árkategóriával találkozhatunk. Hogy miért ennyire népszerűek ezek az eszközök? Mert megreformálják a mindennapi közlekedést.

Ma már minden egyes termékkel szemben elvárás az, hogy legyen környezetbarát. Egyre többször szembesülünk azzal, hogy a környezetünkre vigyázni kell, ezt bizonyítja az elmúlt időszakra jellemző éghajlatváltozás, valamint a folyamatos környezetszennyezés is.

Az átlagos vásárlóknál is megjelent az az elvárás, hogy a környezetbarát termékeket részesítik előnyben, arról nem is beszélve, hogy a különböző állami és uniós szabályozások is támogatják a zöld szolgáltatásokat. Az elektromos rollerekre és kerékpárokra ez teljes mértékben igaz, mivel semmilyen károsanyag-kibocsátás nem történik a használatuk során.

Több magyarországi nagyvárosban is sokkal egyszerűbb (pláne a reggeli és esti csúcsforgalomban) ezekkel az eszközökkel közlekedni, mint autóba ülni és a dugóban álldogálni. A könnyebb közlekedés azt jelenti, hogy gyorsabb is.

Mivel egyre több jármű van az utakon, így ha tényleg időben akarunk mindenhova odaérni, akkor muszáj az útról “letérni” a bicikliutakra, és az autók helyett például az elektromos rollert választani.

Kényelmes és hordozható

Egy elektromos roller igazán költséghatékony, a töltésük gyerekjáték, 1-2 óra alatt 100%-on van az akkumulátor, amihez nincs másra szükség, csak egy konnektorra. Könnyedén vihetjük akár kézben bevásárlás során is, vagy ha beértünk a munkahelyre, csak összehajtjuk és bevihetjük magunkkal az irodába. Nem kell amiatt aggódni, hogy kint kell hagyni és bármikor ellophatják. Kevés helyet foglalnak, és mindeközben akár töltőre is csatlakoztathatjuk.

Könnyű karbantartás és csendes üzemeltetés

Egy elektromos roller karbantartása nagyon egyszerű, nincs rengeteg apró mozgó alkatrész, nem igényel nagyobb munkát, mint egy átlagos bicikli, sőt, talán még kevesebb dolgunk is van vele. A használata rendkívül csendes, így nyugodtan lehet közben akár telefonálni is (természetesen az elsődleges az, hogy figyeljünk a közlekedésre és a környezetünkre) vagy akár útitársunkkal beszélgetni.

Ma már rengeteg modell közül válogathatunk, így garantáltan mindenki megtalálhatja azt a változatot, ami a következő években társa lesz a közlekedésben.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)