Dolgozz hatékonyan a kertben csendes és könnyen használható szerszámgépekkel

szerszám

Mindenki, akinek kertje van tudja, hogy előbb vagy utóbb, a munkánk megkönnyítése érdekében, szükség lesz néhány gépre. Ez természetesen, függ a terület nagyságától, a munka sokféleségétől – attól, hogy mit termelünk a területen -, valamint attól, hogy vannak-e fák és sövények. Ugyanakkor azt is el kell döntenünk, hogy elektromos működtetésű, benzines vagy akkumulátoros legyen a kisgép.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan dolgozhatsz a kertben egy könnyen használható szerszámmal.

Benzines vagy elektromos működtetésű legyen?

A benzines szerszámok nagyobb teljesítményre képesek, viszont hangosak. Ha számít a környezetbarát mód is, akkor az elektromos gép lesz a megoldás. De csak abban az esetben, ha rendelkezünk elektromos áram csatlakozással. A vezetékes szerszámgépek vásárlása és a szerszámok webáruházának kínálatában szinte bármelyik típust megkaphatjuk.

A legjobb alternatíva azonban sokszor az akkumulátoros kisgép. Ha nem túl nagy a területünk, akkor jó megoldás lehet, hiszen így szinte hang nélkül végezhetjük el a kültéri munkákat.

Nagyobb terület esetén mindenféleképpen az elektromos vezetékes gép a megoldás, mert az akkumulátoros gépek egy töltéssel nem képesek az egész területtel egyszerre megbirkózni, feltéve persze, hogy nincs több akkumulátorunk.

Akkumulátor technika a kertben

Ezek az akkumulátoros gépek nagyon népszerűek lettek manapság, hiszen egyetlen akkuval egy egész gépcsaládot üzemeltetni lehet. Jellemzőjük továbbá, hogy csendesek, tisztán dolgoznak, szagtalanul működnek, rugalmasan ide-oda cipelhetők, és az akkumulátor külön is megvásárolható hozzájuk.

Több gépcsalád esetében is megtalálhatjuk az elektromos kerti gépek többféle akkumulátoros változatát. Ezekkel a kerti gépekkel sokkal könnyebb, élvezetesebb az udvari munka, nem kell a kábelt húzni magunk után, ami amúgy is igen veszélyes lehet a feladatok elvégzése közben.

Az akkus szerszámok mindig elsőre beindulnak, és jóval könnyebbek mint a benzinmotoros változatok. A kerti akkumulátoros gépek között megtalálhatóak a fűnyírók, a szegélynyírók, a sövénynyírók, a láncfűrészek, a kerti fűrészek, a lombfúvók, valamint a fű és bokorvágó ollók egyaránt.

Arra azonban figyelni kell, hogy az akkumulátorok száraz, fagymentes helyen tárolandók, és figyelni kell a töltöttségüket, ugyanis a Li-ion változatok állásukban is lemerülnek, ezért rendszeresen tölteni kell őket.

Hol vásárolhatjuk meg a kerti kisgépeket?

Szinte bármilyen webáruházban, hiszen a legtöbb helyen minőségi, professzionális gépek kereskedelmével foglalkoznak. A kerti kisgépeket bármelyik barkácsáruházban megvehetjük, esetleg online megrendelhetjük. Legyen szó akkus, vezetékes, benzines változatról egyaránt.

Összegezve: Ha kerti kisgépet szeretnénk vásárolni és döntöttünk a vezetékes vagy az akkumulátorral működtetett gépek között, akkor érdemes felkeresni egy szerszámgépekkel foglalkozó üzletet vagy webáruházat. A kínálatban garantáltan nem fogunk csalódni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)