Dizájn és stílus – A szabadonálló kádak népszerűségének titka

fürdőkád

Családi ház építése vagy fürdőszoba-felújítás kapcsán fontos kérdést jelent annak eldöntése, hogy kádat vagy zuhanytálcát válasszunk-e, illetve a sok szempontból kényelmesebb kád esetén szabadon álló vagy beépített verziót.

Napjainkban divatba jöttek a korábban egyeduralkodónak számító szabadon álló kádak, részben a vintage stílusnak megfelelő régebbi lábas verzióban, de legfőképp a luxust sugalló dizájnos kivitelben. Népszerűségüket nemcsak a szépségüknek köszönhetik, hanem annak is, hogy a fürdés maximális élvezetére tervezték.

Meghatározó elemei a modern, spa-szerű fürdőszobáknak, ugyanis a térbe állítva inkább tűnnek berendezési tárgynak, mint a falra tolt beépített kádnak. Mikor jelent jó megoldást egy szabadon álló kád?

Beépített vagy szabadon álló?

A fürdőszoba tervezésénél sokat nyom a latban az életmódunk, a szokásaink, de persze a költségvetésünk is véges, így gyakran kompromisszumokra kényszerülünk. Szerencsére a beépített változat esetében is számtalan anyagú, formájú és stílusú kád közül választhatunk ma már, a klasszikus kinézetű, funkcionális daraboktól a luxus kivitelig.

A hagyományos, beépített fürdőkádak jó néhány gyakorlati előnnyel rendelkeznek, főként a kisebb helyiségekben. Egyszerűen jobban illeszkednek a legtöbb fürdőszobába, és gyakran könnyebb használni és tisztítani is őket.

fürdőkád
Kép forrása: Zuhanykabin.hu

A szabadon álló kádak esetében a rendelkezésre álló hely szab leginkább határt.

Mindkét típusnak megvannak az előnyei és a hátrányai, mindkét stílusnak megvannak a rajongói, azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy nem minden fürdőszobába és nem mindenkinek való egyik vagy másik változat.

Egy cseppnyi luxus az otthonodban

A szabadon álló kádak igazán elegánsan néznek ki, és fókuszpontként azonnal megragadják a tekintetet, amikor belépsz a fürdőszobába. Vagy a hálóba, hiszen akár ott is elhelyezheted a térbe állítható darabokat. Egyedül a vízvezetékek kiépítése jelent némi fejtörést és igényel újszerű megoldásokat.

Egy szabadon álló kád bármilyen stílusú fürdőbe beilleszthető, hiszen széles választékban kapható, így a vintage stílus kedvelői éppúgy találnak megfelelő lábas darabot, ahogy a modern minimál rajongói.

Ezek a kádak lehetőséget adnak a kreativitás kiélésére, hiszen a térben szinte bárhova és bárhogyan elhelyezhetők, akár a szoba közepére is, egy tetőablak alá, nincsen keretek közé szorítva a tervező. Egy szabadon álló kád luxust csempész a hétköznapokba. Ezt az árakon is láthatod, és akkor a beszerelés költségeit még nem is tartalmazza.

Megbízható beépített kádak

A beépített kádak praktikusak, nagy előnyük, hogy zuhanyozásra is használhatók. A falak révén ráadásul tárolóhelyet is biztosítanak a tusfürdők, samponok, egyebek számára.

És ma már ezeknek is számos dizájnja létezik, különféle formákban, anyagokkal, luxus kivitelben is.

Vannak esetek, amikor az adottságok nem teszik lehetővé a térkádak alkalmazását, azonban hasonló formájú, egy falhoz beépíthető kádat ekkor is választhatunk, ami szintén elegáns megoldást jelent.

Képek forrása: Pixabay.com; Zuhanykabin.hu

Hirdetés (X)