Digitális termékkulcsokat csak megbízható forrásból szabad vásárolni!

szoftverek beszerzése

Ma már számtalan helyen vásárolhatjuk meg a szerverek működtetéséhez szükséges termékeket, és ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Érdemes megvizsgálni egy adott webáruházat, mielőtt a „vásárlás” gombra kattintunk.

Ez különösen fontos, ha olyan termékeket veszünk, amelyek az egész belső informatikai rendszert érintik, mint például a Microsoft Windows Server 2022.

Mindig győződjünk meg a megfelelő engedélyekről!

Szerencsére a szoftverek beszerzése nagyon egyszerű: ott vannak például a Szoftver24.hu Windows Server termékei, amelyek percek alatt megvásárolhatóak. Ez részben a Microsoft egyértelmű licencelési modelljének köszönhető, amely megkönnyíti az ideális engedélyek megszerzését.

Fontos kiemelni, hogy minden egyes szerver saját licenccel rendelkezik, és funkcionálisan az adott alkalmazásokhoz igazítható. Itt jönnek a képbe a Microsoft Windows Server 2022 felhasználói CAL-ok, amelyek biztosítják, hogy a jogosultságok meghatározott felhasználókhoz legyenek hozzárendelve. Ez nagyban leegyszerűsíti az egész műveletet.

Mivel a hozzáférési licencek megfelelően strukturáltak, mindig a legjobb megoldás van a rendszerben lévő összes szerverre alkalmazva. Az eszköztől függetlenül a Microsoft Windows Server 2022 felhasználói CAL-ok határozzák meg, hogy mely fióknak van mindig hozzáférése a rendszerhez. Mik az előnyök?

Nagyon gyors szerverintegráció, folyamatos elemzés és átláthatóság: a BeUser segítségével a beállítás nagyon egyszerű, és a nagyobb biztonság érdekében a jogosultságok pontosan kioszthatók. Ez biztosítja a vállalaton belüli teljes körű elosztást és végül a hivatalos szerverlicenc kódokat.

Miért van szükség licencre?

A CAL (Client Access License, ügyfél-hozzáférési licenc) segít abban, hogy a szervert egyáltalán lehessen konfigurálni vagy testre szabni. Ha strukturált telepítést szeretnénk végezni egy vállalaton belül, akkor a megoldás eléréséhez a megfelelő Microsoft Windows Server 2022 CAL-ra van szükség.

A CAL alapvetően arra szolgál, hogy a felhasználónak tetszőleges számú eszköz használatára adjon jogosultságot. Ebben az esetben ez lehet számítógép, mobiltelefon vagy vállalati gép, amely hozzáfér a kiszolgáló szoftverhez.

Mindig megbízható forrásból vásároljunk!

Mindig megbízható forgalmazótól szerezzük be a licenceket és a szoftvereket. Kerüljük az olcsó (és/vagy illegális) vagy ingyenes megoldásokat, különösen, ha azokat vállalati környezetben szeretnénk használni.

Ellenkező esetben olyan vírusoknak nyithatjuk meg az ajtót, amelyek komoly károkat okozhatnak a rendszerben és a tárolt adatokban. Ezt semmiképpen se kockáztassuk meg, mivel milliós összegbe is kerülhet a helyreállítás, szélsőséges esetben akár az összes informatikai eszköztől is meg kell válni.

Ne bízzuk a véletlenre, csak és kizárólag a megfelelő helyen szerezzük be a szükséges termékeket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)