Biztosítsa otthona kényelmét korszerű hőszivattyúval!

hőszivattyú

A korszerű, megújuló energiát hasznosító hőszivattyúk jó választást jelentenek nemcsak a pénztárcája, de a környezet szempontjából is, ugyanis energiahatékonyan biztosítják otthona hűtését, melegvíz-ellátását és fűtését.

A magas energiaárak kapcsán, valamint az új épületekre vonatkozó közel nulla energiaigény okán egyre többen keresnek gazdaságos, energiahatékony megoldást otthonuk fűtésére.

Egyre több helyre kerül beépítésre hőszivattyú, amely a környezet korlátlanul és ingyenesen rendelkezésre álló energiaforrásait hasznosítja, ezáltal jelentős fűtési költségmegtakarítást eredményez, és a minimális károsanyagkibocsátás révén a környezetet is kíméli.

Nemcsak új építés, de fűtéskorszerűsítés esetén is jó megoldás lehet. Mit érdemes tudni róla?

Energiahatékony és környzetkímélő megoldás

Függetlenül attól, hogy hol él, a hőszivattyúk jelentik a legolcsóbb és leginkább energiahatékony megoldást otthona fűtésére, hűtésére és melegvíz-ellátására. Telepítésével a kényelem feláldozása nélkül élvezheti a zöldebb jövő előnyeit, és több marad a zsebében is.

A hőszivattyúk olyan rendszerek, amelyek kompresszor segítségével és hűtőközeg keringetésével hőt mozgatnak egyik helyről a másikra. A hőt külső forrásokból vonják el, majd az épületbe szivattyúzzák, ami általában sokkal kevesebb elektromos energiát igényel, mint a hagyományos fűtési rendszerek esetében az üzemanyagok égetése. Ráadásul a nyári hónapokban a modelltől függően a ciklus megfordítható, és a készülék hűtési üzemmódban működtethető.

A hőszivattyúk valójában a leghatékonyabb alternatívát jelentik, nagyobb fűtési és hűtési kapacitást biztosítanak, mint amennyi elektromos energiát a működtetéséhez felhasználnak. Hatékonyságuk akár 3-5-szörös is lehet.

Milyen hőszivattyút válasszon?

A megfelelő berendezés kiválasztása nem könnyű feladat, tapasztalt szakembert kíván.

A hőszivattyúk telepítésének költsége típustól és modelltől függően eltérő lehet. A legolcsóbb, legnépszerűbb változatot a levegő-víz hőszivattyúk jelentik, amelyek szinte bárhová telepíthetők, és nem igényelnek költséges előkészítést, azonban hatékonyságban elmaradnak a másik 2 típustól.

A talajvíz vagy a talaj hőjét hasznosító berendezések a leghatékonyabbak, egészen minimális rezsiköltségeket eredményezve, azonban előkészítésük, telepítésük költségesebb.

A hőszivattyúk előnyei

A hőszivattyúk biztonságosabbak, mint a fosszilis energiahordozók égetésén alapuló rendszerek, és működtetésük is hatékony.

Jelentősen csökkentik a CO2-kibocsátást, és hatékonyan alakítják át az energiát hővé. Nyáron a hűtést is biztosíthatják. Hosszú élettartammal rendelkeznek, ennek eredményeként rendkívül megbízhatóak és állandó hőforrást jelentenek.

Hirdetés (X)