Az e robogó helye egy smart háztartásban

e-robogó

A környezettudatos, kényelmes és költséghatékony közlekedési módok iránti igény növekedésével párhuzamosan, az e robogó is egyre inkább az utazás új normájává válik – egyfajta etalonná, amit érdemes komolyabban is górcső alá venni.

Azt, hogy az elektromos járművek rendszeres alkalmazásából felbecsülhetetlen értékű előnyök származnak, nem lehet megkérdőjelezni. Erről már rengeteg hasznos cikk, hosszabb-rövidebb írás született. Ami viszont még nem kapott a témában elég rivaldafényt, az az elektromos járművek és az úgynevezett smarthome-ok (okos otthonok) közötti kapcsolat.

Milyen előnyökkel járhat az e robogó és a smart technológia integrációja? Ebben a cikkben e kérdésekre keressük a választ.

Egy ízig-vérig okos otthon – a napelem és az e robogó csodálatos „szerelme”

A smart otthonok központi elemeként a napelemes rendszereknek egyre nagyobb népszerűségük: e fotovoltaikus rendszerek belátható időn belül nulla energiafelhasználásúvá teszik az adott ingatlant, hiszen a Nap energiáját felhasználva termelnek elektromos áramot. Azt az áramot, amivel az e robogó akkumulátora is feltölthető!

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a napelemes rendszerekkel felvértezett otthonunkban tulajdonképpen teljesen költségmentesen tölthetjük csurig az új kedvencünk aksiját. Ez a tény még a hagyományos üzemanyaggal működő motorokra szavazó szkeptikusokat is leveszi a lábáról.

A benzin ára ugyanis egyre csak nő, és ha ez még nem volna elég, a meg nem újuló energiaforrás környezetszennyező hatása mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Töltési menetrendek kezelése, avagy komfort mindenek felett

Aokos otthon rendszerébe integrált e robogóval automatikusan megtervezhetjük a jármű töltési idejét, abszolút személyre szabottan: tölthetjük az akkumulátort akkor, amikor az áram díja a legalacsonyabb, vagy amikor a háztartás energiafogyasztása szerényebb.

A smarthome rendszeren keresztül figyelemmel kísérhetjük továbbá az elektromos robogó általános állapotával kapcsolatos infókat, és akár értesítést is kaphatunk a teljes töltöttségi szint elérésére vonatkozóan.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)