Antikvitás és stílus

antikvitás

Vannak házak, amelyekben az antikvitások, régi holmik széles skálája megtalálható. Na, nem mindig azért, mert az ott lakók ilyen körültekintően válogatták össze a berendezési tárgyakat, inkább azért, mert talán valaki által hátrahagyott, megörökölt házba költöztek be vagy sok ilyen jellegű tárgyat kaptak.

Ez a kezdeti induláskor egy nagy segítség, de mi van akkor, ha megelégeljük a stíluskavalkádot és inkább a saját igényeink és ízlésünk szerint szeretnénk berendezni az otthonunkat? Mit tehetünk ilyenkor?

Van, aki szereti az antik bútorokat

Csak azért, mert mi megelégeltük az antik bútorok jelenlétét, nem jelenti azt, hogy azok értéktelenek, csúnyák vagy senkinek sem tetszenek. Sőt vannak, akiknek kifejezetten kincs, mivel pontosan ebben a stílusban próbálják berendezni az otthonukat.

Ha úgy gondoljuk, jobb lenne inkább túladni rajtuk, forduljunk olyan szakemberhez, aki az antik bútor felvásárlás feladatával foglalkozik. Ezek különböző stílusúak lehetnek, például reneszánsz vagy gótikus. Az sem gond, ha egy darabról vagy egy egész garnitúráról van szó.

Értékbecslést követően, az azt végző szakember eldönti, mennyire értékesek az adott bútorok és készpénz fejében azonnal felvásárolhatja azokat. Fontos szem előtt tartani, hogy számos gyűjtőnek lehet, hogy pont a mi bútorunk a szíve vágya.

A porcelánok is keresett darabok

Magyarország híres a porcelánjairól. Három olyan manufaktúra van, amely kifejezetten értékes darabokat gyárt, amelyekért szívesen adnak akár azonnal készpénzt a porcelán felvásárlás szakemberei. Ezek a Herendi, a Zsolnay és a Hollóházi címerrel ellátott készletek, műtárgyak.

Érdemes nem csak tányérokban gondolkodni, hiszen a kerámiából számos különböző berendezési tárgy készülhet, példának okáért váza vagy akár szobrok is. Hasonló az eljárás, mint az antik bútorok esetében. Egy korrekt árajánlat után készpénzzel megvásárolják az érdeklődés középpontjában álló darabokat.

Otthonunk stílusa

Fontos, hogy otthonunk stílusa, berendezése és rendezettsége minket tükrözzön. Nyilvánvalóan előfordulnak olyan élethelyzetek, például egy új családtag érkezése, amikor a takarítás és rendrakás háttérbe szorul. Ugyanakkor érdemes úgy kialakítani az életterünket, hogy mindennek meglegyen a helye, így bármikor könnyedén rendet teremthetünk magunk körül amennyiben ez az igényünk.

A színek, a bútorok fontos, hogy megfeleljenek a mi szükségleteinknek, ezért érdemes a felesleges tárgyaktól megválni, majd azokat nekünk tetsző, praktikus darabokkal helyettesíteni.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)