Amikor nagyon is számít a külső: a kültéri kamera rendszerek burkolatáról

kültéri kamera rendszer

A kültéri kamera rendszer remek választás azoknak, akik nem szeretnék az ingatlanjuk, a vagyon- és értéktárgyaik biztonságát a véletlenre bízni. Mivel ezeknek a biztonságtechnikai eszközöknek sok esetben kifejezetten extrém körülmények között kell teljesíteniük, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen technológiával gyártották őket, illetve milyen burkolattal rendelkeznek.

Gondoljunk csak bele! Az erős UV-sugárzástól kezdve a komolyabb esőzéseken keresztül a téli fagyig, bármilyen környezeti hatás potenciális veszélyforrást jelenthet a precíziós műszerekre.

Ha az időjárási viszonyok szélsőséges értékeket mutatnak, akkor: IP védelem!

Azon kültéri kamera rendszerek megbízhatóságában, hibátlan működésében, amelyek IP védelemmel (Ingress Protection) vannak felruházva, nem lehet kételkedni. Miért? Nos, az IP burkolatú kültéri kamera rendszer nemcsak a vízzel, de a porral és a napsugárzással szemben is megvédi a berendezés kényes elektronikus alkatrészeit, ezáltal nagyban megnövelve az élettartamát és a strapabíróságát is.

Milyen lehetőségeink vannak a választásnál?

A kültéri kamera a burkolatát tekintve színes spektrumon mozog, a legnépszerűbbek: a fémházas kompakt, a boksz, a dóm és a speed dóm kialakításúak. Ahogy az már csak lenni szokott, mindegyik típusnak megvannak a maga verhetetlen előnyei.

Általánosságban kijelenthetjük, hogy a megrendelők részéről a leggyakrabban a fémházas kompakt kialakítású kültéri kamera rendszer kapja a legtöbb bizalmat, amely beépített objektívvel és infra világítással is rendelkezik.

Az említett kiegészítők a boksz kültéri kamera rendszer estében nem tartoznak az alaptartozékok közé. A dóm burkolattal ellátott kamerarendszer nagyban hasonlít a fémházasra, a speed dóm típus pedig akár több kamera kiváltására is képes.

Az utóbbi a nagyobb paraméterekkel rendelkező területek megfigyelésében vizsgázik jelesre, köszönhetően 10x-es optikai zoom-jának és 360°-os forgatási lehetőségének. Persze a minőséget meg is kell fizetni – a felsorolt rendszerek közül éppen ezért a speed dóm kialakításúért kell a legmélyebben a zsebünkbe nyúlni.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)