Álmaid konyháját szeretnéd megalkotni?

konyha

Nemtől függetlenül mindenki álma egy olyan konyha, ahol minden a helyén van, ahol mindennek van elegendő helye, és mindezt még stílusosan is sikerül elérni. Persze egy tökéletesre megálmodott és tökéletesen kivitelezett konyha vagyonokba kerül, kiváltképp akkor, ha asztalossal egyedi konyhabútort is készíttetsz.

Csakhogy nincs mindig az embernek felesleges pár millió forint a bankszámláján ahhoz, hogy ezeket az álmokat meg is valósítsa. Ám csüggedni ilyenkor sem kell, hiszen egy-két apróbb változtatás is elegendő ahhoz, hogy teljesen új fényben tündököljön az otthon egyik legközpontibb helyisége. Mutatjuk is, mivel tudsz új életet lehelni megunt konyhádba!

Nem csak a főzésre való!

Sokan úgy tekintenek a konyhára, mint pusztán a sütés-főzés, az ételkészítés helyszínére, és ezért csakis funkcionális dolgokat pakolnak bele. Ezzel szemben a Prémium bútoráruház dekorációs részlegének termékeivel egészen fel tudod frissíteni a konyhád külsejét.

Ha most körülnézel a konyhádban, talán te magad is látni fogod, hogy semmilyen dekorelem nem emeli a konyha fényét. Ezen ideje változtatni, és néhány jól megválasztott képpel, festménnyel, néhány cserépnyi virággal máris új arculatot tudsz adni ennek a helyiségnek.

A fények is számítanak!

Nem is gondolnád, mennyit számít a megfelelő világítás! Egy sötét konyha nemcsak, hogy lehangoló látványt is nyújt, de még az ott való tüsténkedéstől is elveszi az ember kedvét.

Hiszen ki szeretne félhomályban főzni, sötétben sütni?

Ha viszont ügyesen választasz fényeket, akkor valóban olyan lesz, mintha a konyhádat beragyogta volna a Nap! Válassz stílusos mennyezeti lámpát, ugyanakkor arról se feledkezz meg, hogy a munkafelületet is fényárban fürdesd, hiszen ott történik a csoda java része!

Persze mindezt megteheted stílusosan is, hiszen ma már minden lakberendezési stílushoz találhatsz ideális fényforrást!

Játszhatsz még egy kicsit: a világos színek optikailag növelik a teret, illetve egy jól elhelyezett tükör is azt az érzetet kelti, mintha nagyobb lenne a helyiség, mint amekkora valójában!

Mit szólnál egy új csaphoz?

Sokat változtat a konyha összképén egy új csaptelep is, és ráadásul ma már annyiféle pazar változat között csemegézhetsz, hogy a legnagyobb kihívást az jelenti majd, hogy csak egyet válassz!

Az étkezőről se feledkezz meg!

A legtöbb otthonban a konyha része az étkező is, így ha nálad is ez a helyzet áll fenn, akkor érdemes az étkezőasztalt és székeket úgy kiválasztani, hogy azok maximálisan összhangban legyenek a konyhával, illetve annak stílusával!

Ha mindezekre odafigyelsz, garantáltan olyan helyiséget fogsz megalkotni, ahová mindenki örömmel lép be, és ahonnan mindenki csak vonakodva távozik. Amint azt láthatod, ezeknek a java része nem is jelent túl nagy anyagi terhet a családi büdzsére, így akár havonta is tudsz apránként változtatni a konyhádon, hogy szépen lassan olyanná váljon, mint amit megálmodtál!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)