A WooCommerce webáruház rendszer 6 előnye

e-kereskededelem

2008-ban hozták létre a WooCommerce-t. Akkor senki sem gondolta volna, hogy online áruházak milliói nyitják meg kapuikat ennek az egyszerű bővítménynek köszönhetően.

Mike Jolley és James Koster fejlesztette ki ezt a platformot WooThemes néven, amely az általunk ismert nevet kapta, amikor az Automattic 2015-ben megvásárolta.

Mielőtt megteszi ezt a lépést, fontos megismerni a WooCommerce különböző előnyeit: nyílt forráskódú és ingyenes, nagy közösséggel rendelkezik, és rugalmassága minden üzlet igényeihez alkalmazkodik. Most hat előnyt sorolunk fel.

WooCommerce webáruház előnyei

Skálázható

A WooCommerce egyik nagy előnye, hogy skálázható. Ez azt jelenti, hogy együtt tud növekedni a vállalkozásával. Ahogy vállalkozása bővül, újabb termékeket és funkciókat adhat hozzá áruházához anélkül, hogy új platformra kellene váltania. Rengeteg WooCommerce bővítmény és téma áll rendelkezésre, így valóban a márkájához igazíthatja áruházát.

És mivel a WordPressre épül, könnyen használható és kezelhető. A WooCommerce egyik legjobb tulajdonsága, hogy rendkívül jól skálázható. Kicsiben kezdheti, és az üzlet bővülésével együtt növelheti a boltot. És mivel ez egy plugin, frissítheti a WooCommerce verzióját anélkül, hogy ez hatással lenne a WordPress webhelyére.

Biztonságos

A WooCommerce használatának előnyei között szerepel a biztonság is. Ezt a platformot rendszeresen frissítik, hogy naprakész legyen a kiberbiztonság terén. Bár a WooCommerce plugin nem tartalmaz olyan elemeket, mint az SSL tanúsítvány (Secure Sockets Layer) vagy a biztonsági mentési eszközök, a biztonsági mentések elkészítéséhez, ezek az elemek könnyen hozzáadhatók a WooCommerce-hez.

Ami a fizetés biztonságát illeti, a WooCommerce tökéletesen kiegészül biztonságos átjárókkal és e-pénztárcákkal, mint például a Stripe, PayPal, WePay vagy Payza.

Többféle szállítási lehetőség

A WooCommerce különböző beépített szállítási lehetőségekkel rendelkezik, amelyek közül a vásárlók választhatnak például csomagpontba kiszállítás, futárral szállítás, nemzetközi szállítás vagy átvétel közül. De bármi mást is hozzá lehet adni.

Van egy olyan opció is, amely elrejti a szállítási díjat, amíg a vásárló meg nem adja a címét. Ezt további bővítmények használatával fokozzák, így lehetősége van automatikus nyomon követés és upsells hozzáadására a pénztárnál.

Olcsóbb

Sokkal alacsonyabb költségekből kihozható, mint a legtöbb más nyílt forráskódú platform. A zárt forráskódú rendszerekhez képest pedig főleg jobb áron indítható el. Mivel gyorsabban és könnyebben lehet elkészíteni, ezért a fejlesztő is kevesebbet kér érte.

Sokkal többen is értenek hozzá, ezért a fejlesztők körében nagyobb a verseny, ami még lejjebb nyomja az árakat. A WooCommerce webáruház fejlesztés ára természetesen számos tényezőtől függ, amivel kapcsolatban egy szakértővel érdemes konzultálni vagy bekérni több árajánlatot.

Részletes segítség szövegesen és videósan

A WooCommerce másik előnye, hogy kiváló súgó anyagokkal rendelkezik. Ez megkönnyíti, hogy választ találjon a kérdéseire, és megtanulja, hogyan használja a bővítmény összes funkcióját.

A WooCommerce dokumentációja átfogó, és a WooCommerce használatának minden aspektusát lefedi. Tartalmaz útmutatókat a termékek hozzáadásáról, a megrendelések kezeléséről, valamint a szállítás és a fizetések konfigurálásáról. Van egy szakasz a gyakori problémák elhárításáról is.

Ez folyamatosan frissül az új információkkal és változásokkal. Ha valaha is kérdése lesz a WooCommerce használatával kapcsolatban, nagy valószínűséggel megtalálja a választ a dokumentációban, ez megkönnyíti a használatát. Ha e-kereskedelmi platformot keres a WordPresshez, akkor a WooCommerce emiatt is egy nagyszerű választás.

Nagyfokú rugalmasság

A WooCommerce másik legnagyobb erőssége a rugalmassága – úgy alkalmazkodik mindenféle webáruházhoz, mint egy kesztyű, függetlenül a piaci réstől vagy a termékektől!

A WooCommerce beállítható fizikai, virtuális vagy letölthető termékek értékesítésére. Emellett affiliate rendszerekhez és más üzleti modellekhez is igazítható.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)