A ti fürdőszobátok mennyire gyerekbarát?

fürdőszoba

Természetesen a kérdés teljes mértékben okafogyottá válik, amennyiben gyermektelenek vagytok. Ám ha akár csak egy lurkó is van a háznál, az már teljesen átír minden korábban érvényes szabályt.

Amíg még csak csecsemők, addig úgy tűnik, az élet mehet tovább a szokásos mederben, ám amint beindul a mozgás- és beszédfejlődés, rájövünk, hogy semmi sem lesz olyan, mint volt.

Ezzel egyidejűleg megkezdődik az otthonotok átalakítása is: először csak a nappali alakul át egy kicsit, aztán persze a konyha is átrendeződik, végül a fürdőszoba sem úszhatja meg. Mai cikkünkben ez utóbbi helyiséget nézzük meg tüzetesebben, pontosabban azt, hogyan teheted gyerekbaráttá.

Legyen kád!

Ha gyerek is használja a fürdőszobát, akkor a lehető legbiztonságosabb az, ha fürdőkádat építünk be. Ha viszont szeretnénk kimaxolni a biztonságot, akkor az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítését is érdemes igénybe venni. Ezzel ugyanis elejét vehetjük annak, hogy a szertelen, mozgásukban bizonytalan gyermekeket baleset érje, amikor be- vagy kiszállnak a kádból.

A fentebb említett megoldás akár meglévő fürdőkádak esetén is alkalmazható, így nem szükséges teljes átalakítást véghezvinni, így sem anyagilag, sem takarítás szempontjából nem lesz megterhelő, ha a kádajtó beépítése mellett döntünk.

Ezzel persze még nem ért véget a biztonsági óvintézkedések sora, így érdemes továbbolvasni írásunkat.

A biztonság többi eleméről se feledkezz meg!

A kádon és a kádajtón túl mindenképpen tanácsos csúszásgátló réteggel bevonni a kádat, sőt egyéb teendő is akad.

Így például egy stabil kádkilépőnek is mindig rendelkezésre kell állnia, hogy a kádból akár kisétálva is legyen, ahová biztonságosan tud lépni akár gyermek, akár felnőtt.

További biztonsági tényező a fellépő használata, így a gyermeknek nem kell nyújtózkodnia megkockáztatva ezzel azt, hogy egyensúlyt veszítve megcsússzon és elessen.

Persze nem csupán a kád jelent veszélyforrást, hanem maga a vízforrás is, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a forró vizes csapot nyitja magára a gyermek, ami ugyebár gyorsan égési sérülésekhez vezethet. Mindez azonban hatékonyan megelőzhető egy termosztátos csappal!

Amint láthatjuk, bőven akad teendő, és ezeket már a gyerek érkezése előtt is tanácsos megejteni, hiszen kisgyerek mellett egy fürdőszoba átalakítása vagy felújítása szinte lehetetlen küldetés.

Azért a mókának is jusson hely!

A biztonság alap, ez nem kérdés, ám a kacagásnak is kell, hogy jusson hely, így mindenképpen érdemes néhány vidám, színes játékot is becsempészni a helyiségbe. Sőt, akár a falra is juthat egy-egy kedves matrica, amelyet aztán fürdés közben lehet nézegetni, lehet róla beszélgetni, sőt, akár dalokat és mondókákat is kapcsolhatunk hozzá.

A gyerekek imádnak a vízben pancsolni, a mi felelősségünk az, hogy mindezt a lehető legnagyobb biztonságban tehessék meg, többek között az UDOOR fürdőkádajtó kádajtójának segítségével!

Hirdetés (X)