A termék-összehasonlító oldalak intergációja a vállalatirányítási szoftverekben

termék-összehasonlító oldal

Egyre több cég kíván webshopot létrehozni, és szeretnék termékeiket országos szintű termék-összehasonlító weboldalakon is megjeleníteni. Erre a hiányra kereste a megoldást több informatikai fejlesztő csapat.

Hogyan tudod kihasználni a termék-összehasonlító kiegészítést?

Regisztráció

Vegyük például a D4S által fejlesztett ERP rendszert. Azzal kell kezdeni, hogy regisztrálnod kell annál a szolgáltatónál, amelyiknek a termék-összehasonlító programját használni szeretnéd a vállalatirányítási rendszeredben.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy csak azok a termékek fognak megjelenni az ármonitorozó oldalakon, amelyekhez a webshop van kapcsolva. Több szolgáltatóhoz is képes a vállalatirányítási rendszer automatikusan terméklistát generálni, amit a későbbiekben feltölthetsz az adott platformra. Ha megadod a gyártó nevét a termékadatlapodon, akkor meg fog jelenni az összehasonlító oldalakon is.

Regisztráció után

Miután megtörtént a regisztráció a termék-összehasonlító oldalak valamelyikére, és rendelkezel aktív webshoppal, akkor jöhet a rendszer beállítása, amit néhány lépésben könnyedén el lehet végezni.

Először is be kell lépned az ERP rendszered webes felületére, majd meg kell keresned a beállítások között a webes beállításokat. Ha ezt megtaláltad, minden bizonnyal itt lesz megadva a termék-összehasonlító fül, ahol kiválaszthatod a megfelelő szolgáltatót, amellyel dolgozni szeretnél.

Fontos megemlíteni, hogy általában a vállalatirányítási rendszerekben több webshopot is kezelhetsz.

Miután kiválasztottad a szolgáltatót, nincs más hátra, mint aktiválni a szolgáltatást, amit lehet egy gomb megnyomásával vagy éppen egy csúszka elhúzásával, attól függően, hogy a te szoftvered mit kér.

Ellenőrzés

A legtöbb vállalatirányítási program esetében található egy ellenőrzés gomb, amelynek megnyomásával a rendszer átnézi a webshopod aktív termékeit és megmutatja, ha bármilyen hiba van a választott termék-összehasonlító oldal szempontjából. Ha ilyen hiba előfordul, mielőtt továbblépsz, javítanod kell őket.

Ezután megadhatod a terméklistád linkjét és beállíthatod a frissítési időt. Ez azért fontos, mert ha a webshophoz gyakran akarsz új terméket hozzáadni, nem mindegy, mikor jelennek meg a termék-összehasonlító oldalakon.

Az is az ellenőrzés része, hogy webshop tulajdonosként meggyőződj arról, hogy megfelelőek-e a termékjellemzőkhöz tartozó értékek, hiszen ezek fognak később megjelenni az összehasonlító oldalakon is. Illetve végül ne felejtsd el elmenteni a beállításaidat, nehogy az ablak bezárásával elvesszenek.

Reméljük, hogy ezzel a rövid összefoglalóval sikerült kedvet csinálnunk ahhoz, hogy te is összekapcsold webshopodat az összehasonlító oldalakkal, hiszen számos, interneten kutakodó vásárló először ezeket keresi fel, így ha te is megjelensz az oldalon, minden bizonnyal több vásárlód lesz.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)