A neccharisnya viselése egykor és ma

neccharisnya

A neccharisnya afféle örök klasszikus, melyet ma már nagyon gyakran látni az utcán, azonban egykor csak a feslett életű nők húzták fel. Nem csoda, hogy az idősebb korosztály döbbenten, már-már rosszallva figyeli azokat a fiatalokat, akik büszkén, stílusosan viselik.

Az OKÉ kínálatában kapható neccharisnya nem csupán a fiatalok által kedvelt darab. Ennek a típusnak az a lényege, hogy látható legyen, ezért szoknyával, rövidnadrággal vagy egy szaggatott farmerrel kiváló választás.

A neccharisnya és a Moulin Rouge

Kezdetben a neccharisnya afféle hírhedt ruhadarab volt, hiszen főleg a Moulin Rouge laza erkölcsű táncosnői viselték. Így a köztudatban elterjedt, hogy ez a pikáns, erotikus darab az utcalányokhoz köthető. Ez a gondolat körülbelül az ötvenes évek tájékára tehető.

A következő évtized viszont elhozta a nagy áttörést, amikor a nyugati divatlapok hatására egyre inkább divatba jött a termék. Ekkoriban nem készülhetett hollywoodi film neccharisnyás szőke bombázók nélkül. Éppen ezért egyre többen kezdték el viselni, többek közt a szexszimbólum, Marilyn Monroe is.

neccharisnya

A hetvenes években egy időre leáldozott ennek a ruhadarabnak, azonban nem végleg, mert a nyolcvanas években újra reneszánszát élte. Azóta időről időre felbukkan, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy olyan ikonok viselték előszeretettel, mint például Madonna vagy Rihanna.

A kétezres években szintén volt egy nagy fellendülés, amikor úton-útfélen neccharisnyát viselő nőket lehetett látni az utcákon. Éppen ezért ma már egyáltalán nem állja meg helyét az a kijelentés, hogy ezeket a figyelemfelhívó darabokat laza erkölcsű nők viselik.

Neccharisnya a mindennapokban

A neccharisnya kissé szexis, lezser viseletnek minősül. Természetesen ez attól is függ, hogy milyen ruhadarabokkal párosítjuk.

Egész nyugodtan viselhetjük miniszoknyával, viszont ekkor ügyelj arra, hogy a dekoltázsod ne hangsúlyozd, és lehetőleg ne egy tíz centis magas sarkút húzz fel hozzá, ellenkező esetben túl szexis, már-már közönséges lehet a végeredmény.

Ha röviden és tömören akarjuk megfogalmazni, akkor ha sokat mutatsz lent, akkor mutass keveset fent.

A neccharisnya akár egy stílusos ceruzaszoknyával is kombinálható, azonban ha nagyon elegáns eseményre vagy hivatalos vagy egy üzleti tárgyalásra, akkor inkább dönts egy hagyományos harisnya mellett.

De miért éppen necc- és nem rombusz harisnya?

A végére hagytuk az egyik legégetőbb kérdést, vagyis, ha a kötés mintája rombusz alakú, akkor miért nem így nevezik. Erre a kérdésre nem tudunk válaszolni, bár az tény, hogy a rombusz harisnya meglehetősen furcsán hangzana.

Bárhogy is nevezik, a te ruhatáradban sem árt, ha van belőle egy-két darab. Választhatsz feltűnően nagy lyukú vagy apró mintás darabot, ami közelebb áll a stílusodhoz és személyiségedhez.

Kiemelt kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)