A kereskedelmi szakmák világa

kereskedelem

A kereskedelmi szakmák népszerűek, ugyanis jó kereseti lehetőséget biztosítanak. Milyen elvárásoknak kell megfelelni? Milyen feladatokat kell végezni ezekben a munkakörökben? Mire érdemes figyelni az álláskeresés során? A cikkben minden fontos kérdést megválaszolunk.

Amennyiben aktuális az álláskeresés, érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a kereskedelemhez és értékesítéshez kapcsolódó legújabb lehetőségeket az álláskeresési portálokon. Sok új hirdetés kerül fel minden egyes nap, így van miből válogatni.

Parkettabolti eladó állás Kecskeméten 28 éve magyar vállalkozásnál is elérhető, érdemes megnézni a részleteket!

Mit kérnek a munkáltatók?

Mielőtt a feladatokra kitérünk, érdemes megnézni, hogy mit kérnek a munkáltatók. Természetesen ezen a területen fontos elvárás a kereskedelmi véna, a nyitott hozzáállás és a kiváló emberismeret is.

Továbbá elengedhetetlen, hogy a munkavállaló kiválóan kommunikáljon, egyszerűen megtalálja a hangot a leendő vásárlóval vagy üzleti partnerrel. Olyan tulajdonságokkal is rendelkeznie kell a pályázónak, mint a precizitás, a rugalmasság, az önállóság, a teherbírás, az elhivatottság és a megbízhatóság.

Ma már sok olyan pozíció található az álláskeresési portálokon, amelyek esetében elvárás a felsőfokú végzettség, valamint az idegen nyelv ismerete. Többnyire aktív társalgási szintű angol vagy német nyelvtudást kérnek.

Mindemellett megfigyelhető, hogy a munkáltatók gyakran elvárják a B kategóriás jogosítvány meglétét. Mindemellett a Microsoft Office alkalmazások felhasználói szintű ismerete is gyakori elvárás.

Milyen feladatokat kell elvégezni?

Az elvégzendő feladatok munkakörönként eltérnek. Többnyire a feladatok közé tartozik az új piaci lehetőségek feltérképezése, a potenciális ügyfelek felkutatása, valamint a rendszeres kapcsolattartás az ügyfelekkel. Mindemellett az árajánlatok kidolgozásával és nyomon követésével is foglalkoznia kell a kereskedelemben dolgozónak.

Ezeken kívül a teendők közé tartozik többnyire a tárgyalások lebonyolítása és az értékesítéshez kapcsolódó adminisztrációs feladatok elvégzése is. Természetesen a feladatok sorából a szoros együttműködés a társosztályokkal sem maradhat ki.

Mire kell figyelni?

Az álláshirdetések olvasása során mindenképpen körültekintőnek kell lenni. Érdemes olyan munkahelyet választani, amely stabil és nagy múltú cég. Továbbá fontos, hogy a munkahely szakmai fejlődési lehetőséget biztosítson, illetve versenyképes fizetést és béren kívüli juttatásokat.

Mindemellett fontosak a modern munkakörülmények is, és előny, ha autót, laptopot és mobiltelefont is biztosít a cég. Ilyen álláslehetőségekért érdemes ellátogatni a Kecskemétállás oldalára, és megnézni a kereskedelemhez és értékesítéshez kapcsolódó hirdetéseket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)