A jó takarító mindenhol aranyat ér

takarító

A munkájukat szerető, precíz, szorgalmas, becsületes takarítókra az ország minden részében szükség van, nem véletlenül. Ők gondoskodnak arról, hogy a mindennapi életterek tiszta környezetben várják az oda érkezőket.

A munkáltatók ezért is tesznek meg mindent annak érdekében, hogy magukhoz csábítsák vagy éppenséggel megtartsák a jó munkaerőt. Ennek ellenére az ország keleti felében folyamatos munkaerőhiány áll fenn ezen a téren.

Ezt bizonyítja a rengeteg nyitott takarítói pozíció a Miskolcállás https://miskolcallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka aloldalán.

Pedig ennek a munkának jó néhány előnye van

Az egyik ilyen, hogy részmunkaidőben is végezhető, amelynek köszönhetően könnyű és gyors megoldást jelenthet az átmenetileg fellépő anyagi nehézségekre. 

Miskolc környékén egyébként a munkaadók többsége abszolút nyitott erre a fajta munkavégzésre. Bár akadnak olyan helyek is, ahol a teljes munkaidő vállalása kötelező.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy takarítóként változatos környezetben van lehetőségünk dolgozni, és nem egy levegőtlen, sötét helyiségben kell eltöltenünk a munkanap nagy részét a számítógép előtt görnyedve.

Milyen a jó takarító?

A munkaadók többsége az intelligenciát, az önálló munkavégzésre való képességet, a megbízhatóságot, a cselekvőképességet, a határozottságot, a megfelelő kommunikációs készséget, az ápolt megjelenést, a kulturált magatartást és a diszkréciót várja el általában azoktól, akik ilyen típusú állásra jelentkeznek.

Továbbá ismerni kell a különböző típusú vegyszereket, takarítógépeket, valamint azok helyes használatát és tárolási módját. Sőt, azzal sem árt tisztában lenni, hogy a kiürült vegyszeresflakon veszélyes hulladéknak minősül, és emiatt nem mindegy, hová kerül elhelyezésre.

Minél többel rendelkezünk ezekből a készségekből, annál nagyobb lesz az esélyünk arra, hogy munkát találjunk. Persze csakis akkor, ha ezeket sikerül megfelelően belecsempészni a szakmai tapasztalat és a szakmai összefoglaló részekbe. A jelentkezések átnézésekor ugyanis a leendő munkáltató ezeket fogja elsőként keresni az önéletrajzunkban. 

Az értékes munkaerő bármilyen korosztályból jöhet

Az esetek többségében a takarítói állás iránt általában a nyugdíjas korosztály érdeklődik, de az elmúlt évek során ez a munkakör fiatalabbak körében is népszerűvé vált, mivel remek keresetkiegészítésként szolgál számukra.

Mennyit lehet keresni?

A fizetés mértéke leginkább attól függ, hogy milyen munkaadónál sikerül elhelyezkedni. Egy vállalat vagy iroda teljes állásban dolgozó takarítójaként havonta körülbelül 300 ezer forintot tehetünk zsebre.

Abban az esetben viszont, hogy ha egy ügynökség szerződtet le minket, akkor akár 350-400 ezer forintot is fizethetnek nekünk havonta.

Bár a mai cikkünkben leírtakkal csupán egy részét érintettük a takarítói munkakörnek, de reméljük, hogy már ezzel is sikerült egy átfogóbb képet alkotni róla.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)